Kent Haberleri
20 Eki 2020 09:15 Son Güncelleme: 20 Eki 2020 09:23

Sincan Kültür ve Kongre Merkezi ilçenin marka değerini arttıracak

Sincan Belediyesi tarafından yaptırılan kültür ve kongre merkezi ilçenin marka değerini arttıracak. İnşaatı kısa süre sonra tamamanacak olan Sincan Kültür ve Kongre Merkezi, 16 bin 121 metrekare alan üzerine kuruluyor.

Sincan Kültür ve Kongre Merkezi ilçenin marka değerini arttıracak

İnşaasına geçtiğimiz yıl başlanan Sincan Kültür ve Kongre Merkezi'nin tamamlanması için kısa bir süre kaldı. 16 bin 121 metrekare alan üzerine kurulu olan merkez açıldığında Ankara'nın en büyüğü olacak.  

Sincan Belediyesi tarafından yaptırılan kültür ve kongre merkezinin tamamlanması için sona yaklaşıldı. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan "Merkez mimari ve kullanım bakımından da dikkat çekiyor. Hizmete açıldığında Sincan, sanatın ve kültürün merkezi haline gelecek” dedi.

Murat Ercan, Sincan Kültür ve Kongre Merkezi'nin ilçenin marka değerini arttıracağını belirterek şunları söyledi: “Merkezle yurt içi hatta uluslararası çapta her türlü konferansları, seminerleri, toplantıları yapabileceğiz. Alanında seçkin insanları Sincan’da ağırlama fırsatı bulacağız. Merkezimizde hanımlara, güngörmüşlerimize ve gençlerimize yönelik sosyal imkanlar, etüt merkezleri, çalışma alanları olacak. Bu anlamda Ankara’nın en büyük merkezini Sincan’a kazandırıyoruz. Sincan’ın marka değerini arttıracak.”

25 BİN 500 METREKARE KAPALI ALAN

İlçe merkezinde 16 bin 121 metrekare alan üzerine inşa edilen, 25 bin 500 metrekare kapalı alana sahip kültür ve kongre merkezinde 2 bin 561 kişilik konferans salonu yer alacak. Merkez ayrıca sergi ve fuaye alanı, millet kıraathanesi, 3 okuma salonu, güngörmüşler ve hanımlar lokali, nikah ve toplantı salonu gibi sosyal donatılarıyla hizmet verecek.