Ekonomi
18 Tem 2017 10:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:18

Simit Sarayı'na Suudi ortak!

Suudi Fawaz Alhokair Grubu, Simit Sarayı'nın yüzde 10 hissesini satın alarak ortak oldu.

Simit Sarayı'na Suudi ortak!
Birçok şubesi bulunan Simit Sarayı'na Suudi Fawaz Alhokair Grubu yüzde 10 hisse alarak ortak oldu.

Fawaz Alhokair Grup Başkan Yardımcısı ve grubun perakende lideri Dr. Abdul Majeed Alhokair, Simit Sarayı’nın yönetim kurulu üyesi olarak atanacak.

250 SİMİT SARAYI DAHA AÇACAK

Alışveriş merkezi, eğlence ve perakende sektörünün Suudi Arabistan, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki en büyük ve başarılı işletmecilerinden biri olan Fawaz Alhokair Grubu, 2014 yılında Simit Sarayı ile imzaladığı master franchise sözleşmesinin ardından bugüne kadar Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde yaklaşık 50 Simit Sarayı mağazası açtı.

Master franchise sözleşmesi gereğince Fawaz Alhokair Grubu önümüzdeki 4 yıl içinde 250’den fazla mağaza açarak toplamda 300’den fazla Simit Sarayı mağazasına ulaşmayı planlıyor.

Fawaz Alhokair Grubu’nun %10’luk hisse yatırımı sadece Fawaz Alhokair Grubu ve Simit Sarayı arasındaki starejik birlikteliği güçlendirmekle ve her iki grup için değer yaratmakla kalmayıp, Simit Sarayı’nın uluslararası büyüme stratejisi için önemli bir adım olduğu belirtildi.

Yapılan stratejik ortaklık hakkında konuşan Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, “Uluslararası alanda, gıda perakendeciliğinde en güçlü şirketlerden biri olan Alhokair Grup ile güçlü bir ortaklık kurduğumuz için çok mutluyum” dedi.