Konut Haberleri
13 Mar 2015 07:21 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:28

Şimdi de Cannes şoku!

Gayrimenkul fuarı MIPIM’de inşaat şirketleri ve belediyeler kentsel dönüşüm projeleri ile öne çıktı. İstanbul’da dönüşümün en popüler bölgesi Fikirtepe ise bu yıl tanıtılamadı.

Şimdi de Cannes şoku!
FRANSA’nın Cannes şehrinde 10-13 Mart tarihlerinde gerçekleşen gayrimenkul fuarı MIPIM’e katılan Türk inşaat firmaları ve belediyeler kentsel dönüşüm projelerini ön plana çıkardı. İstanbul’da kentsel dönüşümün en çok tartışılan bölgesi Fikirtepe’den ise tek firma fuarda yer aldı. Tüm firmaların bölgeyi tanıtması için fuara katılması planlanıyordu, olmadı. Yabancı yatırımcı ruhsatı alınan ve kat irtifakı kurulan projeleri seçince, Fikirtepe’nin tanıtım umudu 2016’ya kaldı.
Fuara Fikirtepe’deki ‘Yenitepe İstanbul’ konut projesi ile katılan Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu bunun nedenini şöyle açıkladı: “Fikirtepe’de kentsel dönüşüm 4 yıldır gündemde. Planlanan onlarca projeye karşın ruhsat alan ya da alma aşamasında olan 15 firma var. Yabancı yatırımcı ruhsatını almış, kat irtifakını kurmuş projelere öncelik veriyor ve güveniyor. Fikirtyepe’de bu aşamaya gelen çok firma olmadığı için bu yıl bölge bazında bir katılım olmadı”

HEDEF 2016
Firmaların Fikirtepe’yi tanıtmak için önümüzdeki yıl MIPIM’e birlikte katılacağını belirten Nuhoğlu, “Bölgemizde süreç bu yıl hızlanacak ve yıl içinde 30 firma bölgede inşaata başlayacak. 2016’da Fransa’da Fikirtepe yılı olacak. 25-30 bin konutluk yeni projelerin maketlerini sergileyeceğiz” dedi. Fikirtepe’de kentsel dönüşüm süreci 4 yıl önce başladı ancak hala sorunlar çözülmedi. Bölgedeki problemleri geçen hafta Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk ile görüştüklerini belirten Ali Nuhoğlu, “Ankara’dan sonra İstanbul’da da toplantı yaptık ve bir platform kurmaya karar verdik. Nuhoğlu İnşaat, Teknik Yapı, Emay, Anka Yapı, Baysaş, Vartaş, Haldız İnşaat, Selimoğlu İnşaat ve Pana Grup platforma katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi de sürece dahil. Platform ile bölgede geç de olsa master plan yapılmasını, Fikirtepe’nin yurtiçi ve yurtdışında tanıtılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Ofislere talip çıktı
ARTAŞ, Aydınlı ve Invest ortaklığının İstanbul’da hayata geçirdiği Vadistanbul projesi de fuarda yerini aldı. Yabancı fonların projenin ofislerine satın almak ve daha sonra kiralamak üzere ilgi gösterdiğini belirten Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 20 bin metrekarelik ofis satışı için fuarda görüşme yaptıklarını belirtti. Türkiye’den bir iletişim şirketinin Vadistanbul’dan ofis yeri satın aldığını da açıklayan Çetinsaya, yakında bunun imza törenini yapacaklarını söyledi. Çetinsaya, bu satın almayla Vadistanbul’daki toplam 300 bin metrekarelik ofis alanının yarısını satmış olduklarını kaydetti.
Hürriyet