İmar-Yapı
08 Haz 2014 14:14 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:11

Silueti bozan kulelere 4 kardeş daha geliyor

Zeytinburnu sahiline, 70 metre yüksekliğinde 4 proje için daha izin çıktı.

Silueti bozan kulelere 4 kardeş daha geliyor
Tarihi Yarımada’nın silüetini bozduğu için mahkemeden ‘tıraşlama’ kararı çıkan on altı dokuz projesinin olduğu Zeytinburnu sahiline, 70 metre yüksekliğinde 4 proje için daha izin çıktı.

Gayrimenkul sektöründe Türkiye’nin en fazla yatırım alan ili İstanbul’da önce ‘Manhattan’ projesi için Şişli - Ayazağa’da düğmeye basıldı. İTÜ’nün karşısında yüksek katlı ofis binaları yükseldi. New York’taki iş merkezi Manhattan örnek alınarak binalar inşa edildi. Bu projeden sonra ise ‘Florida’ projesi Zeytinburnu sahili seçildi.

Marmara Denizi’nin kıyısında alışveriş merkezleri, rezidanslardan oluşan projeler için çalışılmaya başlandı. ‘Florida’ konseptinin ilk ürünü olan ‘16x9’ yükseldiğinde ise ‘Tarihi Yarımada’nın silüetini bozduğu ortaya çıktı
.
4 proje daha geliyor
Tarihi yarımada’da Ayasofya ile Sultanahmet Cami’lerini geçen 16x9, ‘Florida’ projesinin hızını kesse de bölgeye yeni yatırımların yapılmasına engel olmadı. Yeni yapılan imar planları ile 16x9’un bulunduğu bölgeye 4 yeni proje yapılması için izinler verildi. Sahil şeridinde yapılacak yeni projeler, 70 metre ile sınırlandırıldı. Bu sınır ile Tarihi Yarımada’nın silüetinin geçilmemesi amaçlanıyor.
3 kuleden oluşuyor

16x9 projesi 3 kuleden oluşuyor; biri 36, diğeri 32 en küçüğü ise 27 katlı. 36 katlı kulenin boyu 137.60 metre...

40 metresi tıraşlanacak mı?
Silueti bozması nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın da tepkisin çeken proje için İstanbul 4. Asliye Mahkemesi silüeti bozan kısmının tıraşlanmasına karar verdi. Tıraşlanacak kyaklaşık 40 metre olduğu açıklandı. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi mahkemeye itirazda bulundu ve kararın iptalini istedi. Şimdi mahkeme kararı bekleniyor. (Vatan)