Konut Haberleri
07 Ağu 2017 12:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

Silivri'de arsa krizi!

Mali olarak rahatlamak için 2009 yılında 90 milyon liralık arsa satışı yapan Silivri Belediyesi, Danıştay'ın iptal kararı sonrası arazi satın alan 94 kişiye iade davası açtı. Belediyeden gelen dilekçeyle şaşkınlık yaşayan mülk sahipleri mahkemede hakkını aramaya hazırlanıyor.

Silivri'de arsa krizi!
Silivri Belediyesi'nin kamu yararı gözeterek satılmasına karar verdiği araziler Danıştay'ın iptal kararı sonrası muğlakta kaldı. Belediye satış yaptığı kişilere ayrı ayrı iade davası açarken arazileri alan kişiler yargıya başvurmayı planlıyor.  

Hürriyet'in haberine göre, Silivri Belediyesi, 94 taşınmazın satışına 2009 yılı itibari ile başladı. Satış süreci başladıktan kısa süre sonra, yapılan işlemlerin hukuki olmadığı gündeme geldi. Yapılan satışlar Danıştay’a taşındı. 4 yıla yakın sürede devam eden davaya Danıştay 8’nci Ceza Dairesi noktayı koydu. Mahkeme, satışların hukuki olmadığını, satışlarda herhangi bir kamu yararı olmadığına hükmederek belediyenin arsa satışlarını iptal etti.
 
BELEDİYE İADE İSTİYOR

Belediye Meclisi’nden 2009 yılında çıkan meclis kararından sonra, belediyeyi mali olarak rahatlatmak için kolları sıvayan yönetim 90 milyon liralık arsa satışı yaptı. 2009’dan 2016 yılına kadar geçen sürede yapılan arsa satışlarının şimdiki değerinin ise 200 milyon lira civarında olduğu kaydediliyor. Danıştay’ın ‘iptal’ kararı sonrası belediye bu kez, daha önce arazi sattığı kişilere karşı dava açma yoluna gitti. Belediyeden arazi satın alan vatandaşlara tek tek dava açan belediye, satışı yaptığı arazileri iadesini istedi.
 
Silivri Belediyesi’nden eline geçen dava dilekçesiyle şaşkınlık yaşayan kişiler, karşı dava açmak için Silivri Asliye Hukuk Mahkemesi’nin vereceği kararı bekliyor. Mahkemenin kararından sonra dava açmaya hazırlanan vatandaşların çoğu arazileri üçüncü kişilere sattığı da ortaya çıktı. Davadan habersiz arsayı alan ikinci ve üçüncü kişilerin tamamı mahkemede haklarını aramaya hazırlanıyor.