Ekonomi
17 Haz 2015 12:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:49

Sıkıntılar yaşıyordu,şimdi maaşı 40 bin TL!

3 çocuğuyla geçim sıkıntısı çekerken evden eve kozmetik satarak para kazanmaya başlayan Nuriye Doğanlar, çalıştığı firmada 1.1 milyon lira ciro yapınca 302.5 bin lirayı kasasına koydu

Sıkıntılar yaşıyordu,şimdi maaşı 40 bin TL!
Katalogla kozmetik satışı pek çok ev hanımı ya da öğrencinin harçlıklarını çıkarttığı bir satış modeli. Ancak 54 yaşındaki Nuriye Doğanlar harçlık işini epey ileri götürdü. 14 yaşında evlendiği 22 yıllık eşinden boşandıktan sonra 3 çocuğuyla ciddi maddi sıkıntı içine giren Doğanlar, Farmasi'nin satış danışmanlarından biri olmaya karar verince hayatı değişti. Geçen yıl 16 bin kişilik ekibiyle yaptığı doğrudan satışlarla 1.1 milyon lira ciro yapan Doğanlar, kendi kasasına ise 302.5 bin lira koydu. Doğanlar'ın direktör olduğu Farmasi'de aylık kazancı ise 40 bin lira. 2+1 bir evde otururken bugün Yalova'da 8+2 bir eve taşınan, bir cip satın alan Doğanlar, ayın 23-24 günü şehir şehir dolaşıp sosyal medya aracılığıyla düğün ya da belediye salonlarına topladığı kadınlara hem ürünlerle ilgili eğitim veriyor hem de toplu satış yapıyor.

AYŞE TEYZEYİ AYŞE HANIM YAPTIK
"Otobüste, feribotta aklınıza gelebilecek her yerde satış yaparım, cenazede bile satarım" diyen Doğanlar'ın çocukları da sisteme girmiş ve kendi paralarını kazanıyorlar. "Liseyi dışarıdan bitirdim. Şimdi açıköğretim ile üniversite okuyorum. Doğu'da okuma yazma bilmeyen danışanlarım var. Benim için önemli değil. Oradaki kadın tarifle bile ürün satabiliyorsa ben ona bakarım. Biz Ayşe teyzeleri alıp Ayşe Hanım yapıyoruz" diyor.

KAZANCINI İKİYE KATLAYACAK
Dr. Cevdet Tuna'nın kurduğu Türkiye'nin en büyük ilk 1000 firması arasında yer alan Farmasi'nin, 122 ülkeye ihracatı ve 177 bin satış danışmanı var. Genel Müdür Yardımcısı Devrim Hamaratlar ise, "İhracatçı firma olduğumuz için ürünlerimizin tamamı doğal. İnsanlar da uygun fiyata doğal ve kaliteli ürünü bulunca satın alıyorlar. Ürünü kullanan 1 kişi beraberinde 100 kişiyi getiriyor" diye anlatıyor. Nuriye Doğanlar'ın kazancını bu yıl ikiye katlayacağını belirten Hamaratlar, "Onu farkedip bizden almaya çalışan firmalar da oluyor ama sistemimiz kadar iyi kazandıran yok" diyor.

GÜNDE 300 TELEFONA CEVAP VERİYOR
Çalışanlarının Güzin Abla'sı olduğunu belirten Doğanlar, "Günde 200-300 telefona cevap veriyorum. Kimi zaman dert dinliyorum kimi zaman da direktörlerimle satış stratejileri konuşuyorum" diyor.