Güncel
24 Oca 2018 10:03 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 18:59

Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi

Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi

ANKARA (AA) - Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından, siber güvenliğin önemine dikkati çekmek amacıyla "2018 Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi" düzenlenecek.

TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, yaptığı açıklamada, artık savaşların sahada değil, bilgisayar başında yapıldığına işaret ederek, siber güvenliğin ulusal güvenlik meselesi haline geldiğini belirtti.

Yerli ve özgün siber güvenlik teknolojileri geliştirmesini isteyen Aktepe, bunu yapabilecek milli kabiliyetlere, nitelikli insan kaynağına yatırım yapılması gerektiğini bildirdi.

Dernek tarafından siber güvenliğe dikkat çekmek amacıyla 13 Şubat'ta Ankara'da 2018 Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi'nin düzenleneceğini ifade eden Aktepe, zirvenin en önemli hedefinin bu konuda ortak akılla bir sinerji oluşturmak olduğunu belirtti.

Aktepe zirvede, siber güvenliğin insan, teknoloji, yasal mevzuat, sosyal hayat gibi alanlara yansımalarının tartışmacılar tarafından gündeme getirileceğini, zirvenin bir önemli ayağını da yerli teknolojilerin oluşturacağını kaydetti.