Konut Haberleri
22 Mar 2016 08:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:09

Sheraton Otel dev otel zincirine gitti

Günlerdir satışı gündemde olan Sheraton ve Westin otel markalarının sahibi Starwood'un akibeti belli oldu...

Sheraton Otel dev otel zincirine gitti
Dev otellerin yeni sahibi belli oldu... Sheraton ve Westin gibi otel markalarını elinde bulunduran, aylardır adeta “yılan hikayesi”ne dönen Starwood Otelleri’nin satışı, nihayet sonuçlandı. Satışta Çinli Anbang’ın ipi göğüslediğine kesin gözüyle bakılırken, Starwood’un tamamı, son anda teklifi yükselten Marriott’un oldu.
Kasım ayında hisse başına yaklaşık 73 dolar öneren Marriott, Starwood’a düşünmesi için süre tanımış, Çinlilerle görüşmesine de izin vermişti. New York’taki Waldorf Astoria’nın da sahibi olan Çinli Anbang’ın başını çektiği konsorsiyum, hisse başına teklifini 78 dolara kadar çıkarmıştı. Bu teklifin kabul gördüğü belirtilirken, Marriott bir son dakika hamlesiyle fiyatı hisse başına 79.53’e kadar çekti.

Böylelikle de Starwood’un satışında ipi, önde göğüsledi. Bu satışın toplam değerinin 13.6 milyar doları bulduğu belirtiliyor.
Uzmanlar, Çinli Anbang’ın satın almasının, ulusal güvenlik nedenleriyle Amerikan Yabancı Yatırımlar Komitesi’ne takılma ihtimalinin bulunduğunu, bu yüzden ibrenin Marriott’a dönmüş olabileceği yorumunu yaptı.