Konut Haberleri
18 Tem 2015 11:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:57

Sendikalar otele girdi

Sürekli üye kaybeden işçi sendikaları, eğitim tesisi olarak başlayan bu alandaki faaliyetlerini yatırım ve işletmecilik boyutuna taşıyarak otelcilik yapıyor.

Sendikalar otele girdi
Ekin Grubu Araştırma Birimi’nin araştırmasına göre, otelciliğe giren sendika 8’e, bu sendikaların sahibi olduğu tesis sayısında 23’e ulaştı. Araştırmada otelciliğe giren ilk sendikanın Türk Metal olduğu, bu sendikanın 1’i KKTC Girne’de, 2’si Ankara’da, Didim ve Karadeniz Ereğli’de 1’er olmak üzere 5 oteli bulunduğu belirtiliyor.

Lastik-İş ve Türk Metal’den başka haber-İş, Yol-İş, Belediye-İş, Kristal-İş, Çimse-İş, Tes-İş ve Tarım-İş sendikaların da otelleri bulunuyor.

Sendikalar sahibi oldukları otellerin bir bölümünü üyelerin yararlanması amaçlı eğitim tesisi olarak gösterirken, bir tesisi kiraya vererek ya da doğrudan işleterek otelcilik de yapıyorlar.
Diğer yandan sendikaların otelcilik alanında işletmecilik de yaptığı ortaya çıktı. Otelcilik alanına ilk giren Türk Metal Sendikası, bu tesisleri işletmek üzere ayrı bir şirket kurdu. Bünyesinde 4 otel bulunan
Türk Metal Sendikası, yeni otelini Ankara Söğütözü’de yapıyor. Sendikaya ait arazinin üzerindeki 5 yıldızlı otelde 224 oda 448 yatak bulunacak.

Lastik-İş Sendikası, Kocaeli’nin Başiskele ilçesine yapacağı 5 yıldızlı otelin temelini attı. Lastik-İş Sendikası’nın oteli 5 yıldızlı, 120 oda ve 252 yatak kapasiteli olacak.