Ekonomi
18 Mayıs 2015 07:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:42

Sendikadan ‘eyleme son verin’ çağrısı

Bursa’da ücretlerinin artırılmasını isteyen Oyak Renault ve Tofaş işçilerinin iş bırakma eylemi sürüyor.

Sendikadan ‘eyleme son verin’ çağrısı
Fabrikaların önünde 4 gündür eylem yapan işçiler, haklarını savunmadığını öne sürdükleri Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası yöneticilerini ve işverenleri protesto etti.

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Eskişehir’de yaptığı açıklamada işçilerden eylemlerini sonlandırmasını istedi. Kavlak, şunları söyledi:
“Çalışma Bakanlığı Müfettişleri tespit için fabrikaya gittiler. Sözde temsilcilerle görüştüler. Yetkili sendika olduğum için görüşmenin tutanağı bende var. Müfettiş, bu elebaşılara diyor ki, ‘Yaptığınız eylem yasadışıdır. İşverenin eyleme katılan herkesi tazminatsız işten atma hakkı doğmuştur. Ayrıca, işverenin, bu eylem yüzünden doğan tüm zararı, başta siz olmak üzere, eyleme katılan herkesten talep etme hakkı doğmuştur.’

Bunu duyan sözde temsilcilerin paçası tutuşuyor. Elinden geldiğince eylemi uzatıp, suçu üzerinden atmaya çalışıyorlar. Renault işçisi eylemi sonlandırmak isteyince, bu sefer de telefondan güya bir komiser dinlettiriyorlar. Telefondaki bu sahte  komiser, Türk Metal ile MESS’in (Metal Sanayicileri Sendikası) ücretlerin artırılması için, ek protokol üzerinde görüştüğünü, eylemin bitmesi halinde görüşmelerin kesileceğini söylüyor. O komiser, illegal örgütün alandaki ajanı. Bizim, MESS’le bu konuda hiçbir görüşmemiz yok. Ortada bir gerçek varsa, o da Renault işçisine, masumane taleplerle ayağa kalkan işçiye, çok tehlikeli bir Oyun oynandığıdır. Ama artık bu oyunu bitirme, gerçekleri görme zamanı gelmiştir.”
Etiketler: