Güncel
26 Nis 2016 12:25 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 18:42

"Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın" yarışması

"Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın" yarışması

İSTANBUL (AA) - Diyabete ilişkin farkındalığı artırmak ve ihtiyaca yönelik çözüm önerileri üretmek amacıyla Türkiye Diyabet Vakfı ve Sanofi işbirliği ile düzenlenen "Sen Bul Diyabet Kolaylaşsın" yarışmasına başvurular başladı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmayla, dünya genelinde 415 milyon, Türkiye'de ise yaklaşık 7 milyon kişiyi etkileyen diyabette ilişkin ihtiyaca yönelik çözüm önerileri üreterek, hastaların hayat kalitesini yükseltmek amaçlanıyor.

Yarışma kapsımında, kontrol edilemediğinde körlük, böbrek yetmezliği, kalp hastalığı ve inme gibi ciddi sorunlara yol açabilen hastalığa, üniversitelerde düzenlenecek aktivitelerle dikkat çekilecek.

Jüri üyeliğini Türkiye Diyabet Vakfı Kurucu Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz ile Diyabetle Yaşam Derneği Başkanı Emine Alemdar'ın yanı sıra, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aybek Korugan, Marmara Üniversitesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Deyneli, Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mitat Uysal, Ulusal Beslenme Platformu 2. Başkanı Prof. Dr. Mehmet Pala, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan ve Sanofi Türkiye Diyabet ve Hastane İş Birimi Direktörü Pelin Yunusoğlu'nun yapacağı yarışmada, kazanan projelerin hayata geçirilmesi için çeşitli imkanlar sunulacak.

Yarışma sonunda "Ürün", "Servis" ve "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" kategorilerinde birinci olanlara verilecek 10'ar bin lira ödülün yanı sıra, staj fırsatı da sunulacak.

Son başvuru tarihi 3 Eylül 2016 olan yarışmada dereceye girenler ödüllerini "14 Kasım Dünya Diyabet Günü" haftasında düzenlenecek törenle alacak.

Ayrıca, yarışmaya katılmak isteyenler "senbuldiyabetkolaylassin.com" adresinden başvurularını yapabilecek.