Konut Haberleri
20 Haz 2014 13:34 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:17

Selimoğlu İnşaat Fikirtepe’de ruhsat sorunu nasıl çözdü?

Fikirtepe'ye Brooklyn Park ve Businist Office olmak üzere iki projeyle ama ruhsatsız giren Selimoğlu İnşaat, ruhsat alana kadar reklam ve ön satış yaptıklarını "Yeni tüketici kanununda bir boşluk vardı. Biz de onu kullandık" diyerek doğruladı.

Selimoğlu İnşaat Fikirtepe’de ruhsat sorunu nasıl çözdü?
Selimoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, Fikirtepe’de yaptıkları projelerin ruhsatları ve koşullar konusunda basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenledi.

Hızır Selimoğlu Fikirtepe’nin Türkiye’nin kentsel dönüşüm sürecinde en önemli pilot bölgesi olduğunu söyledi. Selimoğlu, Fikirtepe’nin lokasyon olarak Anadolu Yakası’nın en değerli bölgesi olduğunu ayrıca burada yaşayan bölge insanının çok karışık bir sosyal yapıya sahip olduğunu, bu bakımdan bölgeye çok dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ancak ruhsat konusunda çok ciddi bir sıkıntı olduğunu, kurumlar arası bir kopukluğa bağlı onaysızlık yaşandığını söyledi. Ancak Brooklyn Park ve Businist Office projelerinde lansmana girdikleri süreçte çıkan Yeni Tüketici Yasası'nda da var olduğunu iddia ettikleri boşluğu nasıl kullandıklarını da anlattı.

Bu süreçte yasaya göre ruhsatsız bölgelerde konut satmak, ön talep toplamak satış yapmak kesinlikle yasaklandı. Ancak sitemizin BU BİR SUÇ DUYURUSUDUR başlığıyla gündeme getirdiği gibi bu süreçte yasak olmasına rağmen reklam ve ön talep toplamaya devam eden Selimoğlu İnşaat, süreci şöyle anlattı: 

"Mülk sahiplerine 9 ay gibi bir sürede yaklaşık 1 milyon Lira kira ödemesi yaptık. Bu bizim zararımız. Ancak bir de sosyal boyutu var. Ruhsatların alınmaması ve sorunların devam etmesi halinde çok hassas bir yapıya sahip olan Fikirtepe’de sosyal bir patlama olabilir.

Fikirtepe’ye yatırım yapmak için İstanbul dışından çok sayıda firma geliyor. Proje bedellerinin anormal bir şekilde yükseltilmesi sonrası hak sahipleri, yaptıkları yüksek oranlı anlaşmalar sebebiyle bu sözleşmeleri Selimoğlu firmasına devretmeye başladı.

Tüm bunlara rağmen burada metrekare fiyatları yakın zamanda 5 bin liradan 20 binliere çıkacak. Bu yüzden sıkıntı ruhsat da olsa burada olmaktan pişman asla değiliz.

Yeni yasa sürecinde reklamlarımızı ve ön talepleri kısmen kestik. Yasada bir boşluk vardı biz de o boşluğu kullandık. Şöyle ki: Reklam boyutu ve ön talep toplamada bir yasa boşluğu var. Bununla avukatlarımız ilgileniyor. Anlaşmalar daha önce yapıldığı için biz de bu boşluğu kullandık."