Konut Haberleri
12 Mar 2021 09:21 Son Güncelleme: 12 Mar 2021 09:21

Sel felaketinin ardından Giresun Dereli'de konutlar ne zaman teslim edilecek?

Giresun'un Dereli ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından yapımına hızla başlanan konutların teslimi için geri sayım başladı. Sel felaketinin üzerinden geçen 6 aylık süreçte Dereli'de felaketzedeler için 142 yeni konut hızla yükseldi. Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu, konutların teslim tarihini açıkladı.

Sel felaketinin ardından Giresun Dereli'de konutlar ne zaman teslim edilecek?

Giresun'un Dereli ilçesinde yaşanan büyük sel felaketinin üzerinden 6 geçti. İlçede büyük bir temizlik ve dönüşüm hareketi başlatıldı. Geçen süre içinde konutlar hızla yükseldi ve teslim tarihi için geri sayım başladı. 

Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu, afetzedeler için tahsis edilecek 142 konutun yapımına ekim 2020'de başlandığını belirtti. Şenlikoğlu "Sütlüce mahallemizde planlanan konutların kaba inşaatı tamamlandı. Şu anda ince işçiliklerinin çalışmaları sürüyor. İki ay içerisinde de tamamen bitirilecek ve hak sahiplerine teslim edilir hale gelecek." dedi.

MAYIS AYINDA TAMAMLANACAK

Kent merkezinde planlanan konut ve iş yerleri inşaatının da devam ettiğini aktaran Şenlikoğlu, "Buradaki proje de tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah mayıs ayı gibi tamamlanacak. Ben ilçemize sağlanan tüm desteklerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımıza, bölge milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Şenlikoğlu, kaymakamlık, belediye ve emniyet gibi kamu binalarının inşası için de altyapı hazırlıklarının tamamlandığını, ihale aşamasına geçildiğini söyledi.

Dereli'de, altyapı ve üst yapı hasarlarının giderilmesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Şenlikoğlu,"Devletimizin sağladığı desteklerle Dereli yeniden ayağa kalkıyor. Daha modern ve yaşanır bir kent oluşturuluyor. Haziran ya da temmuz ayından sonra ilçede hayat tamamen normale dönecektir." dedi.

YENİ DERELİ'DE DOĞA TURİZMİ BEKLENTİSİ

Şenlikoğlu, yörenin "yaylalar diyarı" olarak nitelendirildiğine ve 3'ü turizm merkezi olmak üzere onlarca yaylası olduğuna dikkati çekti.

Yeniden inşa edilen Dereli'nin, yaylalarla birlikte Doğu Karadeniz'in önemli turizm destinasyonlarından biri haline geleceğini dile getiren Şenlikoğlu, "Yaylalarımız her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turist çekiyor. Afetin ardından başlatılan çalışmaların tamamlanmasıyla ortaya çıkacak yeni Dereli, doğa turizminde potansiyeli daha da artıracaktır. İlçemiz bulunduğu coğrafyada çok önemli turizm bölgelerinden birisi haline gelecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Şenlikoğlu, Giresun-Dereli kara yolunda devam eden çalışmaların da sürat kazandığını ifade ederek, birkaç ay içerisinde projenin tamamlanmasını beklediklerini kaydetti.

Dereli ilçesinin bu yıl içerisinde doğal gaza kavuşacağını bildiren Şenlikoğlu, kentte yeni projelerin uygulanması için altyapı hazırlıklarının devam ettiğini sözlerine ekledi.