Konut Haberleri
14 Tem 2015 08:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:56

Sektörde fiyatlar çok gerçekçi değil

Kuyumculuk sektörünün 75 yıllık firması Altunbüken Holding, gayrimenkule iddialı girdi. RELUX Yönetim Kurulu Başkanı Cem Altunbüken, sektörde fiyatların çok yükseldiğine dikkat çekerek rakamların çok gerçekçi olmadığını söyledi

Sektörde  fiyatlar çok gerçekçi değil
Kıymetli maden ve kuyumculuk sektörünün en köklü gruplarından biri olan Altunbüken Holding, inşaat sektöründe de markalı projelerle ilerliyor. Altunbüken Holding ve RELUX Yönetim Kurulu Başkanı Cem Altunbüken, projelerini, yatırımlarını ve ayrıcalıklarını Emlakeki.com’a anlattı…

- Altunbüken Holding inşaat sektörüne ne zaman girdi?

Markalı olarak sektörde 2 yıldır yer alıyoruz. Biz taahhüt yapmıyoruz. Bizim işimiz proje
geliştirmek.

- Projelerinizden bahseder misiniz?

RELUX markasıyla kendimizce en iyisi yaparak lüksü yeniden tanımlamak istedik. Projelerimizde yeni konseptler ortaya çıkardık. Mesela Kidz… Çocuklar için özel odalarımız var… Onların hassasiyeti için yapılmış ürünler kullanıyoruz. Property Awards’ta 5 yıldızlı en iyi ofis projesi ödülü kazanan Ataşehir’de RELUX RSO 50 Suit&Office projemizdir.  Kağıthane’de RFF 35 Finance Flats var.

n Projelerinizin yüzde kaçı satıldı?

RFF'nin yaklaşık yüzde 60'ı satıldı, diğerinin de yaklaşık yüzde 50'si…

İyi yerde iyi işin alıcısı olur

GAYRİMENKULDE ilk etapta yatırımcı kitlesi bulmanın zor olduğuna değinen Cem Altunbüken, kendilerinin satış baskısı olmadan ilerlediğini söyledi. Altunbüken şöyle devam etti: “Ataşehir projemizde evlerin yaklaşık yüzde ellisini satmıştık. Projelerimizi çok merkezi yerlerde yaptık. Satış baskımız olmadığı için oldukça relax ilerliyoruz. İyi yerlerde ve iyi iş yaptığınızda her zaman alıcı olur. Biz keyifli işler yapmak peşinde olduk. Bizim hedefimiz güzel yerlerde iş yapmak. Bizim müşterimiz genelde yatırımcı kitledir. O kitle de bizi bildiği için onların durumuna göre ilerliyoruz. Gayrimenkul sektörünün hammaddesi, temeli insandır. Proje geliştirmeden tutun da inşaasına,satışına ve alıcısına kadar. Kendi çapımızda iyi yapacağımız işe odaklanıp orada iyi olmak istiyoruz. ”

Otel yatırımlarında villa konsepti

CEM Altunbüken, şu anda iki tane proje yaptıklarını belirterek otel yatırımlarından da bahsetti. Altunbüken şunları aktardı: “Üçüncü projemizi de yakın zamanda hayata geçireceğiz. Ancak bir yandan da otel yatırımlarımız var. Çemberlitaş'ta eski binamızı otele dönüştürme ümidimiz var. İstiklal'de olabilir. Yurt içinde 2-3 tane uğraştığımız yer var. Villa tarzı konseptle otel yatırımlarımızı sürdürmek istiyoruz.” 

Yaşam kalitesi mimarlıkla derecelenir

“RELUX’ü tasarlarken lüksün sadece paranın satın alabileceği en pahalı şeylerden ibaret olmadığını keşfettik” diyen Altunbüken,  projelerinde bunları en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi. Altunbüken, “Lüks, bize göre, mimarlıkla, biçim haline gelmiş yaşam kalitesinin derecesidir. Projelerimizde Gökhan Avcıoğlu ile çalışıyoruz”dedi.

Topkapı ve Bodrum geliyor

ALTUNBÜKEN önümüzdeki dönemde yapacakları yatırımları şu ifadelerle anlattı: “Aldığımız iki tane arsamız var. Bu arsalar Topkapı ve Bodrum tarafında yer alıyor. Bağdat Cadde tarafında yine arsalarımız var. Bizim asıl amacımız 5 sene içinde yapılandıracağımız alanları şimdiden belirlemek. Şehir içinde önemli yerleri kovalıyoruz. Ataşehir bölgesinde Barbaros Mahallesi’nde kentsel dönüşüm yapmak üzere çalışmalar yürütüyoruz. ”

Her işin bir jargonu var

TÜRKİYE’de zengin bir kesim ve popülasyonun olduğuna değinen Altunbüken, vaadlerin de hep var olduğunu söyledi. Altunbüken şöyle devam etti: “Önemli olan lükste ne yaptığınızdır. Lüks konutta satış fiyatlarını çok yanlış buluyorum. Rakamların pek gerçekçi olduğuna inanmıyorum. Bin tane müteahhitin olduğu bir yerde 60 olan fiyat 85’e çıkıyor. Böyle bir yerde para kazanman imkansız. İşin jargonu olmalı. Maliyetler üç aşağı beş yukarı bellidir. Ama asıl önemli olan ne kadar satış yapabileceğinizdir. Yoksa bizim Bağdat Caddesi'nde yapacağımız 3 tane yerimiz var ama bir süre beklemek ve durmak gerektiğini düşünüyoruz. “