Konut Haberleri
26 Oca 2017 17:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:58

Şehircilik Şurası yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Şehircilik Şurası, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlayacak.

Şehircilik Şurası yarın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başlayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan Şehircilik Şurası yarın başlıyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen Şehircilik Şurası'nın açılışı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan Şehircilik Şurası, Cumhurbaşkanlığı Sarayında yarın başlıyor.

Şura, dört ana komisyonda çalışmalarını yürütecek. Komisyonların gündem konuları ise şöyle; Şehirlerimizde Kimlik, Planlama ve Tasarım, Kentsel Dönüşüm, Şehirleşme, Göç ve Uyum, Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  şuranın ana temasının “Şehircilikte Yeni Vizyon” olduğunu belirterek, amaçlarını şöyle açıkladı:

“Hedefimiz; Türkiye’nin yeni şehircilik vizyonunu, gelişen ve değişen koşullar çerçevesinde akademisyenlerle, bürokratlarla, ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte belirlemektir. Şuramızın süreceği 3 ay boyunca; Şehirlerimizde Kimlik, Planlama ve Tasarım’dan Kentsel Dönüşüm’e, Şehirleşme, Göç ve Uyum’dan Şehirleşmenin Yeni Vizyonunda Yerel Yönetimlerin Rolü’ne kadar çok geniş bir yelpazede çalışma fırsatı bulacağız.”

Şehircilik Şurası’na, ülkenin saygın akademisyenleri, bürokratları ve uzmanlarıyla beraber ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağını belirten Bakan Özhaseki, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın görev alanına giren konulara ilişkin durum tespitleri ve incelemeler yapılacak, sorunlar belirlenecek, stratejiler geliştirilecek, akabinde çözüm önerileri sunulacaktır” dedi.

Türkiye’nin insan odaklı şehirleşme vizyonunun değişen koşullar çerçevesinde yeniden belirleneceğini vurgulayan Özhaseki, “Medeniyetimizin ve geleneksel kültürümüzün sürdürülebilmesi için, doğal ve tarihi dokunun korunup gelecek nesillere aktarılabilmesi için, yepyeni bir anlayış ortaya çıkıyor” dedi. Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleştirilecek Şura’nın açılış programına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağını kaydeden Bakan Özhaseki, sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımızın, vermiş oldukları destek ve göstermiş oldukları ilgiden dolayı kendilerine bu vesile ile yeniden teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Şehircilik Şurası münasebetiyle vakitlerini Türkiye’nin Şehirleri için ayıracak olan saygıdeğer bilim adamlarımıza, üniversitelerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin değerli mensuplarına katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Şehircilik Şurası’ndan elde edilecek sonuçların Yeni Türkiye idealimize hizmet etmesini, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.