Konut Haberleri
25 Haz 2018 16:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:52

Seçimin kazananı Türkiye oldu

KONUTDER Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Türkiye'nin 2015 yılından bu yana en büyük ilk çeyrek büyümesini yaşadıklarını açıkladı.

Seçimin kazananı Türkiye oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) geçen hafta büyüme rakamlarını açıkladı. Ocak- Mart aylarını kapsayan araştırmada Türkiye ekonomisi yüzde 7.4 büyüdü. Bu büyümeden inşaat sektörü de nasibini aldı. Bu araştırmaya göre inşaat sektörü inşaat sektörü yüzde 6.9 büyüdü.

"EKONOMİK FAALİYETLER DIŞ MÜDAHALELERİ UMURSAMADAN DEVAM EDİYOR"

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Öncelikle ekonomimizin sağlamlığını ve derinliğini görüyoruz. Ekonomik faaliyetlerimizin dış müdahaleleri umursamadan kararlılıkla yoluna devam ettiğini görüyoruz. 2015 yılından bu yana en büyük ilk çeyrek büyümesini yaşıyoruz. Uluslararası kuruluşların tahminlerini revize etmeleri gerekiyor.” dedi. 

Altan Elmas: Ekonomimizin sağlamlığını görüyoruz

"TÜRKİYE'YE GÜVENMEMİZ GEREKİYOR"

Ayrıca Elmas, “Büyüme rakamlarının alt kırılımlarına bakınca tüm sektörlerin yüksek büyüme rakamlarına ulaştığını görüyoruz. İnşaat sektörüyle birlikte diğer sektörlerin de orantılı şekilde büyümesi sağlıklı bir durum. Sanayinin yüzde 8.8 büyümesi de üretim kapasitemizi daha iyi kullandığımızın göstergesi. Tüm bu rakamlar bize geleceğe güvenle bakabileceğimizi söylüyor. Hariçten gelen seslere kulak asmadan yolumuza devam etmemiz ve Türkiye’ye güvenmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

"DÜNYAYA DEMOKRASİ MESAJI VERDİK"

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçim sonuçlarını yorumlayan KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, dünyaya demokrasi mesajı verildiğini söyledi. Elmas, "2023'e giden yolda önemli bir viraj geçildi. Yüzde 90’a varan katılım oranıyla dünyaya demokrasi mesajı verdik” dedi. 

Altan Elmas: Ekonomimizin sağlamlığını görüyoruz

"SEÇİMİN KAZANANI TÜRKİYE OLDU"

Elmas ayrıca, “24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin milletimize, iş alemimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Milletimiz, Cumhurbaşkanımıza bir kez daha güçlü bir destek vererek, büyük ve güçlü Türkiye idealini onayladı. Bütün dünyaya da bu mesajı ilan etti. Yeni yönetim sistemine de güçlü bir destek vererek yapısal değişimin önünü açtı. Cumhur ittifakına da aynı şekilde çok güçlü destek vererek ittifakın ülkemizin geleceğinin tayinindeki rolünü teyit etti. Bu seçimin kazananı Türkiye oldu. Herkesi tebrik ediyorum. Yüzde 90'a varan katılım oranıyla dünyaya demokrasi mesajı verdiğimize inanıyorum.” dedi.

"GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Elmas, “Bugünden itibaren bulutların dağıldığı, ekonominin pozitif etkilendiği bir havayı soluyacağız. Bu seçimle birlikte 2023 hedeflerine giden yolda önemli bir viraj geçildi. 2023 hedefleri yolunda yeni sistemle birlikte bürokrasinin azaldığı, ekonomiye pozitif yansımaların olduğu, üretim, ihracat ve işsizliğin iyileştirildiği bir dönemi yaşayacağız. Ekonomi ve maliye politikalarının merkeze alındığı bir dönemi yaşayacağız. Yapısal reformlara öncelik verilmesini bekleyeceğiz. KONUTDER olarak biz de bu yolda elimizi taşın altına koyarak daha güçlü Türkiye için çalışacağız. Oluşan pozitif hava ve dünyaya verilen demokrasi mesajıyla birlikte özellikle yabancıya, satışta rekor kıracağız.'' şeklinde konuştu.