Gündem
31 Eki 2015 09:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:40

Seçim günü elektrik kesintisi açıklaması

Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ) yazılı bir duyuru yaparak, seçim günü olan 1 Kasım 2015 Pazar tarihinde planlı enerji kesintisi olmadığını belirtti..

Seçim günü elektrik kesintisi açıklaması
Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Anadolu Yakası için 1 Kasım 2015 tarihinde planlı enerji kesintisi olmadığı ve söz konus tarihte yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi ve esnasında  sürdürülebilir enerji sağlamak adına elektrik şebekesi ile ilgili gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi.

AYEDAŞ'ın yaptığı açıklamada, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sırasında ve sonrasında enerji arzında herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri Yüksek Seçim Kurulu ve Valilikler başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla koordinasyon sağlayarak azami ölçüde alındığı ifadeleri yer aldı.

AYEDAŞ'ın aldığı tedbirler kapsamında programlı enerji kesintisi planlanmayacağı, enerji sürekliliğinin sağlanması için alternatif enerji besleme planları yapıldığı ve olası arıza durumlarında anında müdahale için kritik bölgelerde 24 saat nöbetçi ekipler görevlendirildiği, YSK'nın belirlediği oy sayım merkezlerinin jeneratör ihtiyaçlarına katkıda bulunulduğu, sokak ve cadde aydınlatmalarına kapsamlı bakım yapıldığı bildirildi. Ayrıca olası arıza durumdalarında, vatandaşın ALO 186 Çağrı Merkezi kanalıyla bildirimde bulunabileceği  belirtildi.