Güncel
06 Nis 2021 15:16 Son Güncelleme: 06 Nis 2021 15:23

SBK Holding'in Boğaz'daki yalısı satışa çıkarıldı! Kara para operasyonu sonrası satışlar başladı...

Kara para operasyonu yapılan SBK Holding'e ait Beylerbeyi'ndeki yalı 60 milyon liraya satışa çıkarıldı.

SBK Holding'in Boğaz'daki yalısı satışa çıkarıldı! Kara para operasyonu sonrası satışlar başladı...

SBK Holding ve alt şirketlerinin sahip olduları mal varlıkları satılmaya başlanıyor. İlk satış Beylerbeyi'nde bulunan milyonluk yalı! 

İstanbul SBK Holding ile alakalı yasal süreçler kapsamında el konulan şirketlerin bazı taşınmaz mal varlıklarına başlandı.

Söz konusu ilk satış ise İstanubl Üsküdar ilçesi sınırları içerisinde yer alan Beylerbeyi'nde bulunan milyonluk yalı olacak. Tarihi yalı 60 Milyon muhammen bedelle satışa çıkarıldı. ihale tarihi ve süreci açıklandı. SBK Holding, Üsküdar Beylerbeyi'ndeki tarihi yalısı, şirketin merkez olarak kullanılrken, 2014 yılında yine SBK Holding iştiraki olarak bilinen Setap Teknoloji Sistemleri tarafından 14 milyon 500 bin liraya satın aldığı biliniyor.

GARANTİ BANKASI'NDAN SATILIK YALI!

Garanti Bankası'na olan borçlarından ötürü el konulan ve Holding genel merkezi konumunda bulunan SBK Holding yalısı için satış süreci resmen başlamış oldu. SBK Holding, Sezgin Baran Korkmaz’a ait. Mega Varlık şirketinin Garanti Bankasına olan borçları nedeniyle el konulmuş ve yasal süreç çerçevesinde satış işlemleri resmen başlatılmış oldu. Beylerbeyi'nde konumlu tarihi niteliği bulunan dev yalının satış süreci başladı. 60 Milyon muhammen bedelle satışa sunulan Beylerbeyi Yalısını kimin alacağı şimdiden merak ediliyor. 

Diğer taraftan SBK Holding'e bağlı Mega Varlık şirketinin borcunu ödeyip yalı satışına engel olup olmayacağı ayrı bir merak konusu.

ARALIK AYINDA OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ

Türkiye'de önemli yatırımlarda bulunan ve pek çok sektörde şirketi bulunan SBK Holding'e yönelik kara para aklama operasyonları yapılmıştı. 2020 Aralık ayında düzenlenen operasyonda SBK Holding şirketlerinde çalışan üst düzey yöneticiler gözaltına alınmıştı.  Holdingin yurt dışındaki paravan şirketler üzerinden milyonlarca dolar kara parayı akladıkları yöntemler deşifre edilmişti. SBK Holdingin sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın da aralarında olduğu 19 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma ise devam ediyor.