Konut Haberleri
05 Haz 2014 16:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:10

Savulun Araplar geliyor!

Mütekabiliyet Yasası’ndan sonra Türkiye’ye olan ilgilerinin arttığını belirten Mekke Ticaret Odası heyeti, Türkiye ile yatırım imkânlarını yerinde görmek için geldiği İstanbul’da temaslarda bulundu. İstanbul Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Savulun Araplar geliyor!
Heyeti karşılayan İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Öztürk Oran, bu tür ziyaretlerle ticari ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Oran, Türkiye ile Suudi Arabistan’ın kardeş ülkeler olduklarını belirterek, “Türkiye’nin Suudi Arabistan’a olan ihracatı 3 milyar dolar, Suudi Arabistan’dan ithalatı ise 2 milyar dolar. Bu maalesef yeterli bir rakam değil. İki ülkenin daha büyük bir potansiyeli var” dedi.

Oran, Türkiye’nin ayrıca faizsiz yatırımda Suudi Arabistan için önemli bir bölge olduğunu ifade etti. Mekke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hasan A. Kensara da, Türkiye’nin ikinci ülkeleri olduğunu ifade ederek, “İki ülke arasındaki ticaret hacmi gittikçe artıyor. Özellikle Suudi Arabistanlı yatırımcılar gayrimenkule ilgi duyuyor” dedi.

Toplantıda İstanbul Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Tezer Palacıoğlu da bir sunum gerçekleştirdi. Toplantının ardından Türk firmalarla Suudi Arabistanlı firmalar ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde Arap yarımadası merkezli faaliyet gösteren AL MAZAYA grubu bu alanda ilk somut adımı atarak Dumankaya İnşaat ile imzaladığı protokolle Türkiye’deki yatırımlarında işbirliğine gideceği mesajını vermişti.