Yazlık Projeler
28 Mayıs 2018 17:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:49

Satılık Yazlık Arayanlar İçin Öneriler

Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak üzere yaz aylarını en iyi şekilde değerlendirmek isteyen kişilerin satılık yazlık alarak kısa zamanlar vakit geçirecek olsalar da kendilerine ait bir yazlık da vakit geçirmeyi istemeleri yönünde talepleri bulunuyor.

Satılık Yazlık Arayanlar İçin Öneriler
Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak üzere yaz aylarını en iyi şekilde değerlendirmek isteyen kişilerin satılık yazlık alarak kısa zamanlar vakit geçirecek olsalar da kendilerine ait bir yazlık da vakit geçirmeyi istemeleri yönünde talepleri bulunuyor. Bugüne kadar sıklıkla tercih edilen Türkiye’nin yazlık ev alımında en çok tercih edilen tatil bölgelerinde ev fiyatlarının çok yüksek olması sebebiyle artık pek çok kişi yeni arayışlara yöneliyor. Yazlık ev satın almak isteyen kişilerin de bunu yaparken ilk dikkat edeceği şeylerden biri iyi bir araştırma yaparak tatillerini keyifle geçirebileceği yerler ararken bu alanların ilerleyen zamanlarda ne kadar değerlenebileceğini de ortaya koyması oluyor. 

Nerelerden Yazlık Satın Alınabilir?

Tatil köylerine ve tatil beldelerine çok uzak konumda bulunan kişiler için yazlık evlerin sadece yazın ziyaret edilen yerler değil de bazı zamanlarda ziyaret edilip kafa dinlenen yerler olması söz konusuysa satılık yazlık arayışlarına yakın çevreden başlamak isabetli oluyor. Örneğin İstanbul gibi tatil beldesi huzuruna çok uzak olan bir noktada bile Ege ve Akdeniz sahillerine yakın noktalara gitmeden İstanbul’un kuzeyinde kalan noktalarda ya da doğuya giderek Sapanca Gölü, Saros Körfezi gibi yerlerde bulunan yazlık evler değerlendirmeye alınabilir. Ulaşım imkanlarının artması ile birlikte ilerleyen zamanlarda daha da değerleneceği düşünülen Çanakkale ve Balıkesir bölgesine de gidilerek yazlık evlerin arayışı burada sürdürülebilir.

Yazlıklarda En Çok İlgi Gören Yerler Neresi?

Kendine ait bir yazlığa sahip olmak ya da bu alanları yatırım amacıyla kiraya vererek değerlendirmek isteyen kişilerin satılık yazlık arayışlarının ne şekilde seyrettiğine bakıldığında en çok ilgi gören yerlerin İzmir, Muğla ve Antalya illerine bağlı ilçeler ve tatil beldeleri olduğu görülüyor. Özellikle yeni konut projeleri ile gelişen alanlardaki Didim satılık yazlık evler hızlı bir şekilde satışlarının yapılabiliyor olması bu alanda büyük bir potansiyelin de bulunduğunu ortaya koyuyor. Bu tür yerlerdeki konut projelerini takip ederek sıfır yazlık evlere uygun fiyatlarla sahip olma ayrıcalığını da deneyimleyebilirsiniz. Özellikle bölgelerin ilerleyen zamanlardaki turizm potansiyellerini de dikkate alarak yatırım amaçlı yazlık evlerin satın alımını da gerçekleştirebilirsiniz.