Konut Haberleri
15 Eyl 2017 16:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:25

Satılık konut fiyatları en çok burada arttı!

REIDIN tarafından hazırlanan Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nin ağustos ayı sonuçları açıklandı. Verilere göre söz konusu dönemde fiyatlar en çok Çankırı'da arttı.

Satılık konut fiyatları en çok burada arttı!
Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi'nde ağustos ayında bir önceki döneme göre yüzde 0.82 oranında artış gerçekleşti.

Ağustos ayında Çankırı'da metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.09 oranında arttı ve Çankırı fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir ise yüzde 0.42 oranı ile Mardin olarak belirlendi.

Yüzde 4.14 oranında artış

Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi'nde (TR-68) ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0.98 oranında ve geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 4.14 oranında artış gerçekleşti.

Ağustos ayında Bursa'da metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2.44 oranında arttı ve Bursa kiraların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir ise yüzde 0.71 oranı ile Karabük'tür. Ağustos ayı itibariyle en yüksek yıllık brüt kira getiri oranları Aydın, Van ve Bilecik şehirlerinde ölçüldü.

En düşük amortisman Aydın'da

REIDIN Amortisman Süresi (Yatırım Geri Dönüş Süresi), ilgili bölgede satın alınan ya da alınacak olan konutların kiraya verilmesi durumunda satış fiyatının kaç yıl içerisinde yıllık kira değeri ile karşılanabileceğini gösteriyor. Ağustos ayı itibariyle en düşük amortisman süreleri Aydın, Van ve Bilecik şehirlerinde ölçüldü.