Konut Haberleri
30 Haz 2017 10:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:16

Satılan konut ekonominin göstergesidir!

Mayıs ayında konut satışları geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 1,5 oranında arttı. TUGIK Genel Başkanı Güral, konut satışlarındaki bu artışı ekonomik istikrar ve siyasi iradeye duyulan güvenin göstergesi olarak değerlendirdi.

Satılan konut ekonominin göstergesidir!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) geçtiğimiz günlerde Mayıs ayı konut satışlarını açıkladı. Rapora göre, 
mayısta konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 oranında artış gösterdi. 

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erdal Güral, konut satışlarında yaşanan artışla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Erkan Güral, "Mayıs ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre konut satış rakamlarında yaşanan yüzde 1.5’lik artış, ekonomik istikrara ve siyasi iradeye duyulan güveni göstermektedir. Ayrıca yabancı yatırımcılara yapılan konut satışlarında bir önceki yılın aynı ayına göre sağlanan yüzde 10.1’lik artış, dış ekonomik çevrelerin ülkemize yönelik siyasi ve ekonomik beklentilerinin müspet yönünü ifade etmesi açısından çok anlamlıdır'' dedi.

Güral konuşmasına şöyle devam etti, ''Ülkemizin inşaat ve gayrimenkul sektöründeki başarısı, sadece yakın coğrafyamızdaki ülkelere değil tüm dünya ülkelerine örnek olmaktadır. Türk şirketlerimizin uluslararası arenada gerçekleştirdiği başarılı projelerin sayısı,her geçen gün artmaktadır.Önümüzdeki dönemde bizi bekleyen yeni işbirlikleriyle Türkiye’nin bu sektördeki hâkimiyetinin dünya genelinde kalıcı hale geleceğine yürekten inanıyoruz.”