Konut Haberleri
12 Mar 2020 12:13 Son Güncelleme: 12 Mar 2020 12:19

Sat-Yap modeli mucizeviydi ama artık bitti

Gayrimenkul sektöründe artık ‘sat-yap’ döneminin bittiğini söyleyen Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Bu Türklerin bulduğu mucizevi bir modeldi, ama ömrünü tamamladı'' dedi.

Sat-Yap modeli mucizeviydi ama artık bitti

2019 yılını 8.5 milyar TL net aktif değer ve 13.8 milyar TL portföy büyüklüğü ve 88 milyon TL zararla tamamlayan Torunlar GYO, önümüzdeki 3 yıl için 1.7 milyar TL’lik yatırımı hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; gayrimenkul sektöründe artık ‘sat-yap’ döneminin son bulduğundan bahseden Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Bu Türklerin bulduğu mucizevi bir modeldi, ama ömrünü tamamladı. Artık satışlar üretimin önünde gitmiyor. Bu model sürdürülebilir olmaktan çıktı. O yüzden artık mutlaka ‘sat – yap’a öz kaynağı da eklemek gerekiyor” diye konuştu. 

Aziz Torun, önümüzdeki 3 yıl içerisinde yapmayı planladıkları yatırımlarda da grup bünyesinde bulunan stoklardan elde edilecek gelirle hayata geçireceklerinden bahsetti.

PAŞABAHÇE’YE YALI

Grubun elinde 4 milyar TL’nin üzerinde bir konut ve ofis stoku bulunduğundan bahseden Torun, “Yapacağımız yatırımlar ise; Mall of İstanbul’un tamamlanması projesi, Galataport bünyesinde Kemankeş’te bir otel, Paşabahçe’deki arazimize yalı daireleri ve Antalya’da bir otel olacak” açıklamasında bulundu.