Ulaşım
04 Kas 2020 22:10 Son Güncelleme: 04 Kas 2020 22:21

Şaşmaz Sanayi Bulvarı kavşağı için ihaleye çıkılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şaşmaz Sanayi Bulvarı'ndaki trafik sorununu çözmek için kavşak yapımı için start veriyor.

Şaşmaz Sanayi Bulvarı kavşağı için ihaleye çıkılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şaşmaz Sanayi Bulvarı’na neşter vurmaya hazırlaniyor. Bulvar üzerinde yaşanan trafik sıkışıklığını ve sorunları çözebilmek için 2 köprülü kavşak yapımı için ihaleye çıkılıyor. 

Köprülü kavşaklar, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (İstanbul Yolu) ile Ankara Bulvarı Şaşmaz Kavşağı arasında yer alan 2473. Cadde ve 2474. Cadde kesişiminde bulunan kavşağa yapılacak.

Çalışmanın tamamlanmasıyla hem Şaşmaz Sanayi Sitesi trafik akışı hızlanacak hem de Batıkent-Çayyolu güzergâhının trafik yoğunluğu giderilecek.

Şaşmaz Kavşağı’nda meydana gelen yığılmaları önleyecek projeyle geçişler daha güvenli hale gelecek, ana yol üzerindeki sağa ve sola dönüşler kontrollü sağlanmış olacak. Köprü üstü 2 gidiş-2 geliş olarak yapılacak proje kapsamında sanayi dönüşlerinin yapılacağı yan yollar da 2 şerit olarak hizmet verecek.

Fen İşleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan 2 köprülü kavşak çalışması ile sadece mevcut Şaşmaz Kavşağı’ndaki trafik değil bölge trafiği de büyük ölçüde rahatlayacak.

Şaşmaz Kavşağı’nda meydana gelen yığılmaları önleyecek projeyle geçişler daha güvenli hale gelecek, anayol üzerindeki sağa ve sola dönüşler kontrollü sağlanmış olacak.

Köprü üstü 2 gidiş-2 geliş olarak yapılacak proje kapsamında sanayi dönüşlerinin yapılacağı yan yollar da 2 şerit olarak hizmet verecek. Bölgenin sanayi alanı olması ve İstanbul Yolu güzergahını Eskişehir Yolu’na bağlayan hat üzerinde olması nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğu azalacak. Buna ek olarak köprülü kavşaklar ile kesintisiz trafik akışı ve konforlu sürüş sağlanacak.