Güncel
04 Ara 2019 10:37 Son Güncelleme: 04 Ara 2019 10:39

Santralciler milletvekillerini tehdit etmiş! 'Süre yoksa, işçi çıkarırız'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın veto ettiği filtresiz termik santrallere değindiği bugünkü yazısında, AK Parti ve CHP milletvekillerinin termik santral işletmecilerinin ek süre verilmediği takdirde işçilerin çıkarılacağı yönünde tehdit aldıklarını söyledi.

Santralciler milletvekillerini tehdit etmiş! 'Süre yoksa, işçi çıkarırız'

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Afşin-Elbistan Termik Santrali'ni işleten Çelikler Holding'in sahibi Tahir Çelik arasındaki telefon görüşmesinin detaylarını yazdı.

Selvi, söz konusu telefon görüşmesiyle ilgili olarak yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Biz sana süre verdik. Şimdiye kadar ne yaptın?' diye soruyor. İkna edici bir yanıt alamayınca bu kez, 'Sen ne yapıyorsun, anlat' diye üsteliyor. Holding sahibi ise 'Sayın Cumhurbaşkanım, 10 bin kişiye ekmek yediriyoruz. Biz bunun altından kalkamayız. Sürenin uzatılmasını talep ediyoruz' diyor. Erdoğan bu yanıt üzerine sesini yükseltiyor. 'Süre uzatımına rağmen sen hiçbir şey yapmamışsın' diye çıkışıyor. Erdoğan’ın sertleşmesi üzerine holding sahibi, 'O zaman ben bırakayım' diyor. Erdoğan, 'Ben sana onu demiyorum. Ne yaptın, onu soruyorum' dedikten sonra telefonu kapatıyor" dedi.

Süre uzatımı konusunda yaşanan tartışmalara da değinen Selvi ayrıca, bazı vekillerin santral işletmecileri tarafından tehdit edildiğini belirterek şunları söyledi:

"Süre uzatımı konusu, AK Parti grup yönetiminde de ele alınıyor. Süre uzatımına sıcak bakılmıyor, 'Şimdiye kadar yapılmamış, şimdi de yapılmaz' deniliyor. Ancak Enerji Bakanlığı işin mali boyutunu gündeme getiriyor. İşletmelerin 10 bin kişiye istihdam sağladığı belirtiliyor. Bunun üzerine 6 aylık sürelerle yaptırım zorunluluğu getirilmesi eğilimi oluşuyor. Bu süreçte termik santralların işletmecileri uzlaşmaz bir tutum içine giriyorlar. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, ek süre verilmediği takdirde çalışanların işine son verileceği şeklinde tehdit edildiklerini söylüyor. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 'Beni, AK Parti milletvekili Ahmet Özdemir’i tehdit ediyorlar' diyor. Termik santralı işleten Çelikler Holding’in sahibi Tahir Çelik’le de konuştum. Tehdit iddialarını reddetti. 'Baca gazlarıyla ilgili filtre sistemini çok hızlı bir şekilde yapacağız' dedi."