Güncel
11 Nis 2020 11:20 Son Güncelleme: 11 Nis 2020 11:37

Şantiyelerde koronavirüs tedbirleri artırıldı!

Koronavirüs bir çok sektörde işleri durma noktasına getirirken inşaat sektöründe çarklar dönmeye devam ediyor. Türkiye genelinde 12 şantiyesi bulunan Yapı&Yapı'da önlemler alındı, maskeler, eldivenler takıldı, projeler aksamadan sürüyor.

Şantiyelerde koronavirüs tedbirleri artırıldı!

Bir çok sektörde işler yavaşlarken, perakende, yeme içme gibi bazı iş kolları da tamamen kepenk kapattı. Ancak diğer yandan Türkiye ekonomisinde çarklarhala dönüyor. Fabrikalarda üretim sürüyor, finansta, lojistikte, online ticarette işler devam ediyor. Yoğun önlem ve denetimlerle birlikte işlerin devam ettiği bir diğer sektör de inşaat oldu.

2 KEZ ATEŞ ÖLÇÜLÜYOR

Sektörün büyük oyuncuları arasında yer alan Yapı&Yapı, kapsamlı önlemlerle beraber 12 şantiyesinde inşaat çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Altyapıdan konuta, iş merkezlerinden ulaşıma pek çok alanda yatırımlara sahip şirketin Covid-19 dönemiyle alakalı gelişmelere en hızlı şekilde adapte olduğunu anlatan Yapı&Yapı A.Ş. Başkan Yardımcısı Neslihan Kın, “Profesyonel bir yaklaşımla anında çok kapsamlı önlemler aldık. Hem şantiye alanlarına hem de merkez ofiste uyguladığımız düzenli sağlık ve hijyen önlemlerini koronavirüs salgınıyla birlikte daha da arttırdık” şeklinde konuştu. Neslihan Kın, koronavirüs kapsamında alınan önlemleri şu şekilde anlattı: ''Şantiyelerimiz devam ediyor. Tabii çalışmaya devam etmek zorunda olanlar için hijyenik önlemlerin en üst seviyede uygulanmasını ve takibini sağlıyoruz. Ayrıca çalışanlarımızın vücut sıcaklıklarını günde iki defa ölçüyoruz. Yemek üretim ve servislerimizin hijyenine azami önem gösteriyoruz. Yemekhanemiz her gün 11 çeşit seçenekli yemek sunuyor.''

STERİLİZE EDİLİYOR

Tüm tesislerde oturma düzeninin sosyal mesafe kuralına uygun olarak yeniden düzenlendiğini söyleyen Kın, “Yatakhanelerimiz için de önlemler aldık. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez profesyonel ekiplerle yatakhanelerimizi sterilize ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BİRÇOK PROJE SÜRÜYOR

Yapı&Yapı’nın süren projeleri arasında ünlü otel zincirlerinin İstanbul’da bulunan projeleri olduğunu ifade eden Kın, “Ayrıca İstanbul Finans Merkezi, Fikirtepe yol projesi, Konya Meram Konutları, Antalya hipodromu, Manisa tabur komutanlığı,  Ankara  Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Projesi devam eden projelerimiz arasında yer alıyor” açıklamasında bulundu.

MESAİ SAATLERİ GÜNCELLENDİ 

Merkez ofiste konjonktüre uygun olarak yeni düzenlemeler yapıldığından bahseden Neslihan Kın, “Çalışanlarımız sağlığı bizim için çok önemli. Bu nedenle, ofisimizde bulunan çalışan sayımızı, genel kapasitemizin yüzde 25’i olacak şekilde ayarladık. Mesai saatlerimizi 10.00-16.00 olarak güncelledik. Ofise gelmek zorunda olan topluluk üyelerimizin toplu taşıma kullanmaması adına özel araçlar tahsis ettik” diye konuştu.

‘SOSYAL MESAFE’ KURALINA TAM UYUM

Neslihan Kın, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Çalışanlarımızın ofis günlerini ve bu süreçte binamızda bulundukları katları, sosyal mesafe kuralını gözeterek ayrı ayrı organize ettik. Çalışanlarımızın ateşlerini her sabah tek tek ölçüyor, hepsine her gün vitamin takviyesi yapıyoruz. Ayrıca 30 dakikada bir ellerini yıkamalarını talep ediyoruz. Şirkete kargo dahil hiç bir girişe izin vermiyoruz.”