Gündem
08 Eyl 2015 13:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:21

Sancaktepe'ye 4.100 yataklı dev şehir hastanesi!

Sancaktepe Şehir Hastanesi'nde çalışmaların yıl sonu başlaması planlanıyor...

Sancaktepe'ye 4.100 yataklı dev şehir hastanesi!
Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük şehir hastanesi Sancaktepe'de kurulacak. 4 bin 100 yataklı hastane Sancaktepe'yi sağlık merkezi haline getirecek.

Sancaktepe'deki askeri bölgeye yapılacak Sancaktepe Şehir Hastanesi, Samandıra-Sarıgazi arasında bulunan 3.150  dönümlük  arsada kurulacak.

En az 15 bin personelin çalışacağı Sancaktepe Şehir Hastanesi'yle önemli yatırımlar da beraberinde gelecek. Sancaktepe Şehir Hastanesi içinde havaalanı da bulunacak. Bu açıdan dünyada tek olacak.




İnşaat çalışmaları yıl sonu başlayacak!

Projesi Haziran başında tamamlanan Sancaktepe Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları yıl sonu başlayacak. Sancaktepe Şehir Hastanesi içinde havaalanı olan, ambulans jetlerin inebileceği dünyada tek hastane olacak.

265 bin metrekare arazide kurulacak Sancaktepe Şehir Hastanesi projesi kapsamında Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 15 Haziran 2014'te yaptığı açıklamada arazi için devir imzalarının Mayıs ayında Genelkurmay Başkanlığı’nca atıldığını söylemişti.



Sancaktepe Şehir Hastanesi içindeki bölümler!
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi
Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi
Çocuk Hastalıkları Hastanesi
Kadın Doğum Hastanesi
Nöroloji Hastanesi
Ortopedi Hastanesi
Genel Cerrahi Hastanesi
Onkoloji Hastanesi

Sancaktepe Şehir Hastanesi nereye kurulacak?

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na 12 kilometre uzaklıkta olan Sancaktepe Şehir Hastanesi, üçüncü köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ana bağlantı kavşağında bulunacak. Sancaktepe-Üsküdar Metrosu'nun bir istasyonu da Sancaktepe Şehir Hastanesi istasyonu olacak.

400 Yataklı Sancaktepe Devlet Hastanesi yıl sonu açılacak!



6 yılda 16 sağlık merkezi açan Sancaktepe Belediyesi böylelikle 24 aile sağlık merkezine kavuştu. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ni açan belediye 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni de yıl sonu açacak.


Kübra GENÇ/Emlakeki.com