Ekonomi
10 Tem 2015 17:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:56

Samsung'dan önemli karar!

iPhone 6S Plus'ın gölgesinde kalmak istemeyen Samsung, Galaxy Note 5'in çıkış tarihini öne alma kararı verdi.

Samsung'dan önemli karar!
Bildiğimiz gibi Samsung da aynı en büyük rakibi Apple gibi tepe seviye modellerini –yani Galaxy S ve Note ailesini- belli tarihlerde gerçekleştirdiği lansmansların ertesinde satışa sunuyor. Örneğin haberimize konu olan GN5 için bu tarih daima Eylül ayı başlarında düzenlenen IFA Fuarı olmuştu. Şimdiyse mevcut takvimleme de gidilecek değişiklik ertesi karşımıza çıkan yeni lansman tarihi Ağustos ortası olarak belirtiliyor.

Samsung, Galaxy S6'da başlattığı yekpare kasa tasarımını kuvvetle muhtemel Galaxy Note 5'te de sürdürecek. Bunun pratikteki anlamı; daha ince, daha hafif ve daha estetik tasarıma karşılık bataryanın bütünleşik formda oluşu. Yani şimdiye kadar yapabildiğimiz aksine artık pili değiştiremeyeceğiz.
Peki sebep?
Samsung'un takvimi öne almasının hepsi birbiriyle bağlantılı üç sebebi olabilir. Bunlardan ilki iPhone 6S(+) satışa sunulmadan önce kendi hamlesini hayata geçirerek avantaj elde etmek istemesi ki oldukça mantıklı. Ne de olsa bundan önce tabletfon sınıfında rakipsiz bir durumda devam eden Samsung, iPhone 6+'ın gelmesi ile birlikte ciddi bir rekabete girmek durumunda kaldı ki, bu da modelin satış rakamlarının olumsuz etkilenmesine sebep oldu. Haliyle üretim aşamalarını hızlandıran firmanın hedefi 'olabildiğince çabuk satışa sun' stratejine dönüştü.
Yine bununla paralel bir diğer sebep ise, teknoloji dünyasının ağırlık merkezinde iPhone yer aldığından, kendi tepe seviyesinin beklenen ilgiyi görmeme ihtimali. Neticede iPhone da Eylül ortasında tanıtılıp ayın sonuna doğru da satışa sunulacak. Haliyle oldukça sessiz bir dönem olan Ağustos ortasının bu açıdan çok daha çekici bir tarih olduğu kesin. Kaldı ki benzer bir hamleyi geçen sene Galaxy Alpha için yapan Samsung oldukça büyük ilgi uyandırmayı başarmıştı.
Hepsinden de öte, Samsung eğer modeli Ağustos ortasında tanıtıp, Eylül ortalarında da küresel çapta eş zamanlı biçimde satışa sunabilecek olursa üçüncü çeyrek raporu için de ciddi bir avantaj yakalayacak ki bu da yatırımcıların yüzünde adeta güller açtıracaktır. Çünkü bildiğimiz gibi Apple, yeni iPhone sayesinde her yılın her son çeyreğinde karını katlamayı başarıyor.