Konut Haberleri
13 Şub 2021 14:09 Son Güncelleme: 13 Şub 2021 14:44

Samsun Towers mağdurları arasında Danıştay hakimi de var! 1600 daire ortada yok...

Esenyurt’ta 2014 yılında teslim edileceği açıklanan ancak hala teslim edilmeyen 1.600 daireli Samsun Towers isimli konut projesinin sahipleriyle ilgili görülen ‘dolandırıcılık’ davasında savcı mütalaasını açıkladı.

Samsun Towers mağdurları arasında Danıştay hakimi de var! 1600 daire ortada yok...

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yapılacağı vadedilen Samsun Towers'ta 1600 daire sahiplerine hala teslim edilmedi. Samsun Towers'ta teslimlerin 2014 yılında yapılacağı vadiyle satışlar yapılmasına rağmen ortada sadece temeli atılmış bir proje olarak duruyor. 

Hürriyet gazetesindeki habere göre 1600 daireli projenin mağdurları soluğu adliyede almıştı. Ünlü arabesk şarkıcısı kendisi de Samsunlu olan Orhan Gencebay'ın reklam filmlerinde oynadığı Samsun Towers mağdurları arasında Danıştay hakiminin de olduğu ortaya çıktı. Mağdurların başvurularını değerlendiren savcılık makamı, dosyayı tamamladı ve iddianameyi hazırladı. 

Tanıtımı Mart 2012 tarihinde yapılan, 2014 yılında teslim edileceği açıklanan 33 katlı 5 bloktan oluşan Samsun Towers projesinin sahipleri hakkında, projeden konut alanlar suç duyurusunda bulundu.

Üç kişinin şikâyetinin ardından gerçekleştirilen soruşturmanın ardından projenin sahibi Er-Sa İnşaat’ın sahibi Helim Kurt (54) ve Yusuf Kurt (47) kardeşler, eski İstanbul İl Özel İdaresi Personel Daire Başkanı Bilal Demir (63) ile, müteahhit olarak para toplayan Osman Görgülü (42) ve Enis Görgülü (38) kardeşler ile Umut Berkay Bilgiç hakkında Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

MAHKEME 5 MART’TA

Dava dosyasında yer alan sanıklardan Bilal Demir, çok sayıda mağduru, projeden ev alması için yönlendirmelerde bulundu. Demir’in, makam odasını, satış ofisi gibi kullandığı bilgisi iddianamede yer aldı. Kurt kardeşler ile Görgülü aralarında anlaşma yaptıkları kaydedilen iddianamede, yüzlerce kişiden hileli bir biçimde para toplandığı kaydedildi. Üç yıl boyunca devam eden yargılamanın ardından dava dosyası tamamlandı.

Duruşma savcısı İbrahim Uğur Güreşçi, 6 sanığın ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan cezalandırılmasını talep etti. Savcı Güreşçi, mahkemeye sunduğu mütalaasında sanıklarla ilgili, hayali satış yaptıkları nedeniyle 9’ar yıldan 30’a yıla kadar hapis cezası istedi. Mahkeme karar için önümüzdeki 5 Mart sabahına gün verdi.

Yurtiçi ve yurtdışından büyük ilgi gören projeden hakim, savcı, emniyet müdürleri ve bürokratların da byer aldığı yüzlerce kişi konut sanıt alırken, hak sahiplerinin ödemelerine yapmalarına dairelerini alamadığı öne sürdü.

DOSYA ÜÇ ADLİYE DOLAŞTI

Davanın uzun yıllar devam etmesiyle ilgili Av. Özgür Noyan “Soruşturma Büyükçekmece Adliyesinde başladı. Sonra Çağlayan ve Kartal’a gitti. En son Bakırköy Adliyesine geldi. Müvekkiller birikimleri ile buradan daire almış. Ancak ortada daire yok. Yapılan satışlar hayali. Parayı yatırdıkları firmanın içi boş. Sanıkların ceza alacak olması, benzer dosyalar için önemli” diye konuştu.

HAKİM DE DAVACI OLDU

Samsun Towers projesinde satın aldığı daireye kavuşamayan bir Danıştay hâkiminin de dava açtığı ortaya çıktı. Adının yazılması istenmeyen hâkimin açtığı dava ise Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Temel atma töreni üzerinden 9 yıl geçti ancak proje tamamlanamadı. Diğer taraftan dev projenin 3-4 ay önce el değiştirdiği belirtildi. Kayıtlara göre projenin yeni sahibi ise, Y. A. isimli bir müteahhit oldu.

ŞİKÂYETÇİLERİ TANIMIYORUZ

Haklarında 30 yıla kadar hapis istenen sanıkları arasında Helim ve Yusuf Kurt kardeşler ise mahkemede yaptıkları savunmada suçlamaları onaylamadı. Kurt kardeşler, şikâyetçileri ise tanımadıklarını ifade etti. Görgülü’nün uzun zamandır firari konumda olduğu ortaya çıktı. Davaya konu olan projenin reklamlarında sanatçı Orhan Gencebay da yer alıyordu.

ETİKETLER
#Samsun Towers