Ekonomi
16 Haz 2015 09:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:48

Sahibini 'kulağından' tanıyan telefon!

Amazon öyle bir patent aldı ki, şimdiye kadar gördüklerimiz içerisinde bu kadar ilginç olanına doğrusu hiç rastlamamıştık.

Sahibini 'kulağından' tanıyan telefon!
Bildiğimiz üzere günümüzde telefonların pek çoğu halen parola girme, yahut desen çizme gibi yöntemlerle açılıyor. Keza parmak izi taraması da son dönemde tercih edilen (daha doğrusu firmalar tarafından tercih edilen ama son kullanıcının pek de ilgisini çekmeyen) yöntemlerden birisi. Ama işte Amazon öyle bir patent almış ki, pratiğe uygulanıp uygulanmayacağını gerçekten çok merak ettik.
Son bilimsel araştırmaların gösterdiğine göre, insanların kulakları da aynı parmak izleri gibi benzersiz. Yani dünya üzerinde kaç insan varsa o kadar farklı sayıda da kulak var. İşte buradan ilham alan Amazon da, kulağımızı tarayacak ve şeklini çıkaracak bir patent almış. Amaç telefon çaldığında yahut herhangi bir müzik vs. oynatmak istediğimizde sadece bizim açabilmemiz.Yani telefonu kulağımıza götüreceğiz, telefon o kulağın bizim kulağımız olduğunu doğrulayacak ve ertesinde çağrı otomatik olarak açılacak.

Son bilimsel araştırmaların gösterdiğine göre, insanların kulakları da aynı parmak izleri gibi benzersiz. Yani dünya üzerinde kaç insan varsa o kadar farklı sayıda da kulak var.
Ne yalan söyleyelim, ilk okuduğumuzda ''böyle abesle iştigal bir fikir olmaz, muhtemelen başka bir amaca yöneliktir'' dedik ama patentin orijinal sayfasına baktığımız zaman tam olarak da bunun hedeflendiğini gördük. Geriye tek ihtimal kalıyor ki her ne kadar yeni onaylanmış olmasına karşın ilk başvuru 2011 yılında yapılmış ki bundan 4 yıl önce parmak izi taraması türü güvenlik yöntemlerinin olmadığını göz önüne alırsak Amazon'un belki de böyle bir akım başlatmak gibisinden bir fikri olduğunu düşünebiliriz. Gerçi henüz o zamanlar daha telefonunu bile piyasaya bile sürmemişti ama başka da bir açıklama bulamıyoruz doğrusu.
Velhasıl bekleyip göreceğiz artık, bakalım Amazon'un yeni akıllısı kulak tarama desteğiyle gelecek mi?