Ekonomi
16 Tem 2015 13:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:56

Sabancı'dan teknoloji için önemli adım!

Teknosa, Preo markasıyla akıllı telefon ve saat işine girdi. Şirket ilk etapta ‘P1’ model telefonu ve ‘Pwatch’ adlı saati satışa çıkardı

Sabancı'dan teknoloji için önemli adım!
Teknosa, Preo markasıyla kendi akıllı telefon markasını ve saatini piyasaya sundu. Şirket ilk etapta ‘P1’ model akıllı telefonu ve ‘Pwatch’ akıllı saati satışa çıkardı.
Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, kendilerine ait markalı ürünlerle yeni bir dönem başlattıklarını söyledi.
Gürcan, Preo P1 akıllı telefon ve Pwatch akıllı saat modelinin Türkiye’nin 81 ilindeki Teknosa mağazalarında ve online  alışveriş sitesi teknosa.com’da satışa sunulduğunu belirterek, TeknoSA’nın  kendine ait özel markalı ürünlerle Türkiye’de teknolojiye erişimi daha da kolaylaştırmayı hedeflediğini vurguladı.

200 milyon ziyaretçi
Gürcan, mağazalarında, internet sitelerinde ve mobil uygulamalarında yılda 200 milyonu aşkın ziyaretçi ağırladıklarını, 4.5 milyonu aşkın Turuncu Kart sahibinin  bulunduğunu dile getirdi.
Gürcan, Türkiye’de teknoloji ihtiyaç ve eğilimlerini en iyi analiz eden şirketlerden biri olduklarını, bu birikimi de tüketicilerin  beklentilerine göre tasarlanan akıllı telefon ve saat ürünleriyle taçlandırmak  istediklerini anlattı. 
Gürcan, daha sonra şunları söyledi:
“Emarketer.com tahminlerine göre 2015 için Türkiye’de cep telefonu kullananlar içinde akıllı telefon penetrasyonu yüzde 50 seviyelerinde. Batı Avrupa’da bu oran yüzde 66’yı geçiyor.”




Teknolojik ürün pazarı ilk çeyrekte % 14 büyüdü
Bülent Gürcan, tüketici teknolojisi ürünleri pazarının 2015’in ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 büyüdüğünü ve 9.4 milyar lira ciroya ulaştığını kaydetti. Gürcan, bu dönemdeki yüzde 23’lük büyüme hızıyla ‘telekom’ kategorisinin büyümenin lokomotifi olduğunu aktardı.
Akıllı telefonların ön planda olduğunun altını çizen Gürcan, “Önümüzdeki dönemde de 4G ve 5G’nin etkisiyle büyümenin yine akıllı telefonlar odağında gerçekleşmesini bekliyoruz. PREO P1 ile akıllı telefon  pazarına girmemizin en önemli nedenlerinden birisi de zaten bu” dedi.



Telefon 749, saat 99 lira
Telefonu, Çin’de dünyanın en büyük telefon üreticilerinden ZTE’ye ürettirdiklerini söyleyen Bülent Gürcan, dünyaca ünlü markaların da Çin’de üretildiğini kaydetti. Gürcün, “Kendi markamız diyerek yola çıktık” dedi. Preo ailesine farklı kategorilerde yeni ürünler katılacağını anlatan Gürcan, telefon için tamamlayıcı ürünler de üreteceklerini açıkladı.
Toplantıda verilen bilgiye göre, telefon, tüketicilerin beklenti ve ihtiyaçları göz önüne alınarak üretildi. İleri teknolojik özellikleriyle dikkat çeken ‘P1’, ekran, kamera ve pil gibi detaylarda güçlü ve 4G uyumlu. Ekranı 5 inç olan akıllı telefon, 3 megapiksel arka, 5 megapiksel ön kamera çözünürlüğüne sahip. Standart 8 GB hafıza özelliği bulunan “Preo P1” yarından itibaren 749 liraya satılacak.
TeknoSA’nın bir diğer private label ürünü Preo Pwatch ise saat, adım sayma, mesafe takibi, harcanan kaloriyi gösterme, uyku düzenini ve kalitesini takip etme ve vücut kitle indeksini ölçme özelliklerine sahip. Diyet programı yapabilme imkanı da sunan saat, 99 liraya satışa sunulacak.