Ekonomi
10 Ara 2020 17:00 Son Güncelleme: 10 Ara 2020 20:56

Sabancı ailesinde miras kavgası! Atlı Köşk için ihtiyati tedbir kararı

Sabancı ailesinde miras kavgasının fitili ateşlendi. Sevgi Sabancı, mirastan mahrum bırakıldığını iddia ederek Emirgan'daki Atlı Köşkü'n üçüncü şahıslara devir ve intikalinin önlenmesi için harekete geçti. Köşk için ihtiyati tedbir kararı aldırdı.

Sabancı ailesinde miras kavgası! Atlı Köşk için ihtiyati tedbir kararı

Sabancı ailesinde miras kavgası başladı. Sevgi Sabancı, mirastan mahrum bırakıldığını öne sürerek Boğaziçi'nin en kıymetli mülklerinden olan Emirgan'daki Atlı Köşk için ihtiyati tedbir kararı aldırdı. 

Sabancı ailesinde gün yüzüne çıkan miras kavgasında Sevgi Sabancı, uzun yıllardır Sakıp Sabancı müzesi olarak kullanılan Emirgan'ın en güzel binalarından Atlı Köşk için ihtiyati tedbir kararı koydurdu.

İstanbul 5. Aile Mahkemesi, söz konusu kararda "Davalılardan Hacı Ömer Sabancı Holding adına kayıtlı olan İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Mirgün Çeşmesi Sokağı Mevkii 92 Ada 3 parselde kayıtlı taşınmaz üzerine üçüncü şahıslara devir ve intikalinin önlenmesi bakımından işbu dava sonuçlanıncaya kadar ihtiyati tedbir konulmasına" ifadesi yer aldı. 

Sevgi Sabancı'nın avukatlarının mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde Sabancı Ailesi'nin bir ferdi olarak Hacı Ömer Sabancı ve Sadıka Sabancı mirasından haksız yere mahrum bırakıldığı belirtildi. 

 

DEĞERİ EN AZ 100 MİLYON DOLAR

Atlı Köşk'ün içindeki tarihi eser ve antikalar haricindeki değerinin 100 milyon dolar civarında olduğu öğrenildi. 16 Ekim 2017'deki bilirkişi raporunda Atlı Köşk'ün değeri 400 milyon lira olarak belirlenmişti.

SABANCI HOLDİNG VE AKBANK DAVALARI YOLDA

Sevgi Sabancı'nın mirastan hakkını alamadığı için aile bireylerine  yönelik kızgın olduğu belirtilirken, Sabancı Holding'e ve finans grubuna dönük tüm miras hukuku davalarını açma kararını aldığı, hazırlıklarını tamamladığı öne sürüldü.