Kent Haberleri
29 Tem 2013 09:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:32

Sabah Avrupa, akşam Anadolu Yakası suları kirli!

İstanbul Boğazı'nı temizlemek için iskele ve koylardaki çalışmalarda, kirliliğin sabah saatlerinde Avrupa, akşam saatlerinde ise Anadolu yakasında daha yoğun olduğunun görüldüğü ifade edildi

Sabah Avrupa, akşam Anadolu Yakası suları kirli!
Bakanlıktan yapılan açıklamada, deniz yüzeyi temizleme teknesinin İstanbul Boğazı’nı temizlemek için iskele ve koylardaki çalışmalarına devam ettiği belirtildi.
 
Yapılan çalışmalarda, kirliliğin sabah saatlerinde Avrupa, akşam saatlerinde ise Anadolu yakasında daha yoğun olduğunun görüldüğü ifade edilerek, teknenin boğazın her iki yakasında yer alan koy ve iskelelerin yüzeyindeki vatandaşların denize bilinçsizce attıkları pet şişe, naylon poşet, ambalaj atıkları ile denizde oluşan strafor ve bitki atıklarını temizlediği kaydedildi.
 
Tekne sabah saatlerinde özellikle kirliliğin yoğun olarak birikim gösterdiği Karaköy Salıpazarı, Kabataş, Kuruçeşme, Ortaköy, Bebek, Arnavutköy ve Aşiyan Burnu arasındaki bölgeleri temizliyor. Öğleden sonra ise Kandilli, Vaniköy, Kuleli, Çengelköy, Beylerbeyi, Kuzguncuk, Paşa Limanı, Üsküdar, Salacak Sahili ve Sarayburnu kirliliğin yoğun olduğu yerler.