Konut Haberleri
20 Şub 2016 09:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:04

Rusya'dan domates oyunu

Uçak kriziyle başlayan yaptırımlara domatesi de katan Rusya ile ilgili ilginç bir iddia geldi. Rusya Türk domatesini Azerbaycan'dan mı alıyor?

Rusya'dan domates oyunu
24 Kasım'da başlayan uçak krizi Rusya'dan yaptırımla ses vermişti. Bunlardan biri de domates ihracıydı. Rusya'nın tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor Başkanı Sergey Dankvert, Türkiye'de üretilen domateslerin Azerbaycan menşe ile Rusya'ya ihraç edilmiş olabileceğini söyledi.

İnterfaks ajansına konuşan Dankvert, "Azerbaycan ile İran'ın Türkiye menşeli ürünlerin Rusya topraklarına sokulmasını önleme konusundaki faaliyetlerine yönelik incelemeler gerçekleştirdik. Bu incelemeler neticesinde, Azerbaycan'dan yapılan domates ihracatının ocak ayında beş katı arttığı gözlemlendi" dedi. 

Sputnik'te yer alan habere göre, domates ihracatındaki bu artışa 'anlam veremediklerini' belirten Dankvert, konuya ilişkin Azeri yetkililere resmi bir yazı gönderdiklerini söyledi.

Dankvert, Azerbaycan'ın amgarbo kapsamına giren ürünlerin farklı menşe ile ihraç edilmesi için bir kanal olarak kullanılıyor olabileceğini kaydetti.