Konut Haberleri
28 Tem 2017 17:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:19

Rusya'da Limak rüzgarı!

Rusya’nın Rostov Havalimanı’nı yapacak olan Limak, şimdi de ülkeye otoyol inşa edecek. Projenin inşaatının 4 yıl sürmesi beklenirken 25 yıllık işletme hakkı da Limak Holding’in olacak.

Rusya'da Limak rüzgarı!
Rusya ile bir dönem gerilen ilişkiler yeniden rayına oturuyor. Halihazırda Rusya’da Rostov Havalimanı’nın yapımını üstlenen Türkiye'nin en önemli şirketlerinden Limak, bir de Rus şirketi VTB Capital ile birlikte otoyol projesine ortak oldu.

25 yıllık işletmesi Limak’ta

Otoyol inşaatının 4 yıl sürmesi hedeflenirken işletme süresi ise 25 yıl olacak. 12.5 kilometrelik otoyol projesi, 2 gidiş, 2 geliş olmak üzere toplam 4 şeritten oluşacak. Projenin içinde 1,250 metrelik bir tünel ve toplam uzunluğu 2,600 metreyi bulan köprüler ve viyadükler bulunuyor. Otoyol, Ufa şehrini doğu yönünden otobana bağlayacak.

İlişkiler daha da güçlenecek

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Bacaksız, “Bu projeyi 4 yılda tamamlayacağız. Proje, mühendislik açısından oldukça ilgi çekici bir proje. Otoyol güzergahında hem uzun bir tünel hem de 2,600 metre uzunluğunda köprü ve viyadükler bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Gittiğimiz yerlerde kalıcı olacağız

Bacaksız sözlerine şöyle devam etti: ‘’Aynı zamanda Rusya ile ilişkilerin düzelmesinden sonra Türk müteahhitlik şirketleri tarafından yapılacak olan en büyük iş olma özeliği taşıyor. Bu projenin hem yatırımının hem de işletmesinin şirketimize verilmesinin iki ülke ilişkilerini daha güçlendireceğine inanıyoruz. Limak olarak gittiğimiz coğrafyalarda kalıcı olmayı hedefleyen bir firmayız. Bu yatırım, Rusya'da uzun vadede kalıcı olduğumuzun bir göstergesidir.”