Konut Haberleri
30 Mar 2016 08:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:10

Ruslar'a domates şoku

Uçak krizinden sonra ambargolara başalayan Rusya, krizin de etkisiyle domatesi Bulgaritan kanalından aldı üstelik daha da pahalıya...

Ruslar'a domates şoku
Ambargo ile domatesimizi almayan Rusya, Bulgaristan aracılığı ile aldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rusya kriziyle ilgili değerlendirmesinde, “Küresel kriz ve Rusya’daki ekonomik kriz nedeniyle 2014’ten beri alım gücü düşen Rusya’yla ithalat ve ihracatımızda düşüş vardı. Ama biz, uyguladığımız mali disiplin ve teşviklerle krizi vatandaşımıza yansıtmadık, yeni uluslararası pazarlar keşfettik ve ürünlerimizi oralara pazarladık. Narenciyemizi, domatesimizi Bulgaristan’a sattık. Hem bizim üretici, hem Bulgar pazarlamacısı kazandı. Sonuçta Ruslar yine de Türk domatesini yedi, hem de daha pahalı yedi” dedi. Tüfenkci’nin, “meyve-sebze ve kırmızı etin perakende satışında yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1’e çekmek için çalışma başlatıldığı” yönünde açıklama yaptığı haberlerinın gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, böyle bir önerinin, Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından gündeme getirildiğine dikkat çekildi.
Açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci’nin, geçmişte gübre fiyatlarında benzer indirimin yapıldığını ancak perakende satışlarına bu indirimin yansımadığını hatırlatarak, “Bu talebinize şahsen katılmam söz konusu olamaz ama ısrar ediyorsanız Maliye Bakanlığı’na talebinizi iletebilirsiniz” dediği aktarıldı.
ETİKETLER
#Rusya #rusya domates