Konut Haberleri
27 Tem 2017 09:19 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:19

Ruslar ucuza kaçtı! Lüks villalar boş kaldı!

Rus turistlerin ucuz tatil bölgelerini tercih etmeye başlamasıyla birlikte lüks oteller ve kiralık villalar boş kaldı. Turizmciler, fiyatları düşürmeye başladı.

Ruslar ucuza kaçtı! Lüks villalar boş kaldı!
Lüks oteller bu sezon boş kaldı. Bu düşüşten kiralık villalar da nasibi aldı. Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre, yaşanan süreçte birçok otel, turist çekebilmek için fiyatları düşürdü.

Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, Türkiye turizmi için en önemli iki ülkenin Almanya ve Rusya olduğunu, Ruslarda yaşanan yükselişe rağmen özellikle Almanya ve Avrupa ülkelerinden gelen turistlerde kayıpların devam ettiğine dikkat çekti.

TÜRK TURİSTLER ŞAŞKIN

Bu durumun turizmde hem ekonomik hem de sosyolojik olarak yara açtığına dikkat çeken Alkaya, “Antalya özelinde bakıldığında en iyi döneminde 12 milyon turist ağırlamış. Bunun 7 milyonunu Almanlar ve Ruslar oluşturuyordu'' dedi.

Alkaya sözlerine şöyle devam etti: ''Sonrasında ne Rus ne de Alman turist geldi. Bu durum Türk turistin de psikolojisini bozdu. Ortam sadece Türk turiste kaldı. Zengin Rus ve zengin Almanları kaybettik. Bu iki ülkenin arasında Türk turist yer alırdı. Şimdi onları göremeyince Türk turist de şaşırdı. Kısacası turizmde dengeler bozuldu

VİLLALAR BOŞ KALDI

Antalya Belek’te lüks yatırımların ardı ardına yapıldığına dikkat çeken Zafer Alkaya, “Bunlar neden yapıldı. Lüks villalar inşa edildi. Avrupalı bu kadar lükse gelmiyordu. Ruslar ve BDT ülkeleri için yapıldı. Ancak şimdi gelen Ruslar sadece ucuz olduğu için geliyor. Zengin Ruslar İspanya’ya gidiyor. Şu anda boşta bir ‘lüks’ var Antalya Belek’te. ‘Lüks’ atıl durumda bekliyor. 500-600 metrekarelik villalar boş şu anda. Villaların fiyatları düşürülüyor. Panik başladı. Kimse para kazanamayacak. Hamallık yapılıyor. Gelecekte fiyatları yükseltmek çok zor olacak''dedi. 

10 MİLYON RUS GEREKİYOR

Zafer Alkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupalının açığını Ruslar kapatır diyorlar. Ancak bu açığı kapatmak için 10 milyon Rus gerekiyor. O da sadece kişi sayısı olarak kapatır. Alman, Hollandalı, Belçikalı, Azeri, Rus hepsi olacak. Ancak bu şekilde turizmin yapısı korunur. Her iki tarafın dinamiği farklı. Sağlıklı turizm için bu şart.