Konut Haberleri
09 Ara 2012 15:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:14

Ruslar Sinop’a da talip!

Mersin'deki Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımını üstlenen Rus NGS A.Ş. firması Sinop'ta kurulması planlanan nükleer santrale de talip olduklarını açıkladı.

Ruslar Sinop’a da talip!

Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin yapımını üstlenen Rus NGS A.Ş.  firmasının Genel Müdürü Aleksander Superfın, Sinop'ta kurulması planlanan nükleer santrale de talip olduklarını açıkladı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelinin 2015 yılında atılmasının planlandığını söyleyen Superfın, santralin dünyadaki son teknoloji ile inşa edileceğini ve 9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olacağını kaydetti. Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin 20 milyar dolarlık bir yatırım olduğunu belirten Superfın, Sinop’ta yapılması planlanan santrale de talip olduklarını söyledi. Superfın şöyle devam etti:
"Bildiğiniz gibi Türkiye, şu anda 4 ülke ile görüşmeler yapıyor Sinop'la ilgili. Japonya, Güney Kore, Kanada ve Çin. Rus tarafı görüşmelere katılmaya hazır. Eğer Türkiye Sinop'ta Rusya'ya destek vermek isterse biz görüşme masasına oturmaya hazırız. Rusya hükümeti bu imkanı belirledi ve beyan etti Türkiye'ye. Eğer uygun görülürse biz hazırız."