Konut Haberleri
08 Eki 2014 10:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:57

Rus milyarder NBA'deki takımını satıyor!

20 milyar dolara yakın serveti olan Rus milyarder Mikhail Prokhorov, 2009 yılında aldığı Brooklyn Nets'i satma kararı aldı

Rus milyarder NBA'deki takımını satıyor!
Ünlü Rus milyar Mikhail Prokhorov, sahibi olduğu NBA takımı Brooklyn Nets’i satıyor.
ABD basınında yer alan haberlere göre Prokhorov, 2009 yılında 200 milyon dolar vererek çoğunluk hissesini aldığı Brooklyn Nets’i “nakite dönmek” için satmak istiyor.

New York takımı olan Brooklyn Nets, NBA’de Doğu Konferansı’nın Atlantik Grubu’nda yer alıyor. Kurulduğu 1967'den 1976 yılına kadar 9 yıl, ABA’da mücedele eden takım daha sonra NBA'e geçti. Maçlarını New Jersey Nets adıyla Prudential Center’da  oynayan NBA takımı 30 Nisan 2012'de adını 2012-13 sezonundan itibaren Brooklyn Nets olarak değiştirildi. Takım maçlarını 1 milyar dolara malolan 2012 yılında hizmete açılan Barclays Center’da oynuyor.

Brooklyn Nets’in şu an en popüler oyuncusu Kevin Garnett ve bir dönem Beşiktaş'ta da forma giyen Deron Williams. Takımda iki de Rus basketbolcu var. (Andrey Kirilenko, Sergey Karasev)

MAGIC JOHNSON’IN ŞİRKETİ TALİP

Bu yılın başında Los Angeles Clippers’ın 2 milyar dolara Microsoft’un eski başkanı Steve Ballmer’a satışının ardından Brooklyn Nets’in kaça satılacağı merak ediliyor.
Donald Sterling'in ırkçı söylemlerinin yer aldığı ses kaydının ortaya çıkmasının ardından Sterling, LA Clippers’ı satmak zorunda kalmıştı.

ABD'DE IRKÇILIK SKANDALI!

20 milyar dolara yakın servetini bankacılık ve metal sanayideki yatırımlarından elde eden Prokhorov’un satış için ABD’nin ünlü beyzbol takımı Los Angeles Dodgers’ın sahibi Guggenheim Group ile görüştüğü iddia edildi. NBA’nin efsane oyuncusu Magic Johnson’un da Guggenheim Group’ta küçük bir ortaklığı var.

HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ