Konut Haberleri
20 Mar 2016 08:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:08

Rus havalimanı ihalesinde son durum ne?

Rusya'nın başkenti Moskova'nın Şeremetyevo havalimanı 'B' terminali ihalesinde ticaret kuralları ihlal ediliyor, kararlar değişiyor...

Rus havalimanı ihalesinde son durum ne?
Önce Rönesans'ın denildi, sonra iptal edildi... Rusya’nın başkenti Moskova’nın Şeremetyevo havalimanı ‘B’ terminali ihalesine beklenmedik bir süpriz yaşandı. Rusya ticaret kurallarını ihlal ederek kararını değiştirdi.

Basın açıklaması yapıldı

Sabah saatlerinde hem Reuters hem de Rus ajanslarının terminal inşaatı ihalesini Türk kökenli Renaissance Construction (Rönesans İnşaat) şirketinin kazandığına ilişkin haberler yayınlanmasına rağmen yaklaşık 5 saat sonra ise Moskova Şeremetyevo Havalimanı basın merkezinin resmi ‘basın açıklaması’ yapıldı. Yapılan bu açıklamada ihalenin iptal edildiği ima edilerek, “B terminali inşaatı Energo-Stroy’a verildi” denildi.

Dün sabah ise Moskova Şeremetyevo Havalimanı Genel Müdürü Mihail Vasilenko, "Geçtiğimiz ay ihalenin son aşamasına gelindiğinde finale Türk ‘Renaissance Construction’ (Rönesans) ile ‘Limak’ firmaları kalmıştı. Bu iki şirket arasında yaptığımız seçim sonuçlandı. Havalimanının ‘B’ terminalini ile tüm terminalleri birbirine pistin altından bağlayacak tünel inşaatı ‘Renaissance Construction’ şirketine verilmesi kararlaştırıldı. İhale onların” diyerek kararın değişitiğini açıkladı.