Ekonomi
15 Ara 2015 10:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:54

Rus gider Ortadoğu gelir

Rusya ile yaşanan uçak kriziyle ayağı kesilen Rus turistin yeri Ortadoğulular ile dolacak

Rus gider Ortadoğu gelir
Uçak krizi ertesi Rusya ile turist sıkıntısı yaşayan turizm sektörü gözünü Ortadoğulular'a çevirdi.  Toplam 5 bin yatak kapasiteli 30 otel ve misafirhanenin bulunduğu Uludağ'da yılbaşı hazırlıkları devam ediyor. Otellerde hummalı bir hareketlilik yaşanırken, Türkiye ve Rusya arasında yaşanan kriz ise yurt içi ve yurt dışından gelecek diğer tatilcilere yaradı.

Uludağ'da yapılan çalışmalardan bahseden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ’da yüzde 25’lik Rus turist pastasında küçük bir sıkıntı olduğunu söyledi. Yapılacak indirimlerle farklı ülkelerden daha fazla müşteri gelmesiyle bu açığın kapanacağını ifade eden Akkuş, Uludağ’da otel rezervasyonlarının yüzde 80’inin dolduğuna dikkat çekti.

Yüzde 25 azalma olacağı doğrudur
Ruslar ile Uludağ’da bir hareketlilik yaşandığını ifade eden Akkuş, “Yaşanan krizle birlikte Uludağ’da yüzde 25’lik bir azalma olacak. Kriz başlamadan önce aldığımız rezervasyonlarda iptal edildi. Ama biz yapacağımız yeni çalışmalarla bu yüzde 25'lik eksilmeyi atlatacağız. Otel ve acenteler yaptıkları işbirliği ile fiyatları geçen senelere göre daha uygun hale getirdi. Yapılan kampanyalarla birlikte Arapların ve Ortadoğu'dan yeni müşterilerin gelmesini bekliyoruz. Yılbaşı için de Uludağ’da hazırlıklar devam ediyor. Acenteler yılbaşı için paket programlar hazırladı. Bunların içerisinde animasyon gösterilerinden ünlü sanatçılara kadar birçok eğlence olacak” diye konuştu.

Küresel ısınmayla birlikte kar yağışının geç başlaması ve erken yerden kalkmasının kış turizmini de etkilediğini ifade eden Akkuş, "Küresel ısınmaya çok dikkat etmeliyiz. Bu ısınmadan dolayı kar sezonu geç başlayıp erken bitiyor. Özellikle tatilciler ve turizm acentelerine erken rezervasyonlarını yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü yapılan açıklamalara göre kar yağışı geçtiğimiz yıllara göre daha geç yağacak ve daha erken yerden kalkacak" dedi.

Zirveye sayılı günler kala!
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği olarak Bursa’yı tanıtmaya özen gösterdiklerini ifade eden Akkuş, “Bursa’daki turizm potansiyelini arttırmaya çalışıyoruz. Bursa’daki turizmin en güzel yerlerde olması için mücadele ediyoruz. Önümüzdeki hafta '2. Bursa Turizm Zirvesi'ni gerçekleştireceğiz. En az 4 bakanın katılmasını umduğumuz bir program olacak. Tur operatörlerinden meslek gruplarına kadar Bursa’yı anlatabileceğimiz bir zirve olacak. Uludağ’da, kaplıcalarımıza kadar birçok konuyu dile getireceğiz. Bu toplantı özellikle Bursa için çok önemli” şeklinde konuştu.