Kent Haberleri
28 Kas 2020 10:00 Son Güncelleme: 28 Kas 2020 16:32

Rönesans İnşaat'ın Rusya'da yapmıştı! O gökdelene dünyanın en prestijli ödülü

Rusya'da Rönesans İnşaat tarafından inşaa edilen Avrupa'nın en yüksek gökdeleni unvanlı Lakhta Center, alanında dünyanın en prestijli ödülü olan “Emporis Gökdelen Ödülü”nün sahibi oldu.

Rönesans İnşaat'ın Rusya'da yapmıştı! O gökdelene dünyanın en prestijli ödülü

“Emporis Gökdelen Ödülü” 20 yıllık tarihinde ilk kez Rusya'da inşa edilen bir projeye verildi. Projeyi hayata geçiren firmanın bir Türk firması olması ise dikkat çekti.

Dünyanın dört bir yanındaki en yüksek binaları ve nefes kesen mimari projeleri ödüllendiren “Emporis Gökdelen Ödülü” 20 yıllık tarihinde ilk kez Rusya'da inşa edilen bir projeye verildi. Projeyi hayata geçiren firmanın bir Türk firması olması ise dikkat çekti.

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki Lakhta Center, 462 metre yüksekliğiyle sadece Rusya’nın değil, Avrupa’nın da en yüksek binası unvanına sahip ayrıca dünyanın en yüksek binaları arasında 14. sırada bulunuyor.

Dünyanın kuzeyindeki en yüksek gökdelen olan ve bir Türk firmasıtarafından hayata geçirilen Lakhta Center, alışılmadık soğuk hava şartlarına uygun olarak, ısı kaybını en aza indiren ve enerji tasarrufuna destek veriyor.

Guinness Dünya Rekorları kitabı tarafından tescil edildi

Lakhta Center projesinde beton dökme işleminde kullanılan 19,624 metreküp beton dünyanın en hacimli kesintisiz beton dökme işlemi olarak Guinness Dünya Rekorları kitabı tarafından tescil edildi. Toplam ağırlığı yaklaşık 670 bin ton olan Lakhta Center’ın inşaatında kullanılan kazıkların çapı yaklaşık 2 metre boyunda. Bu alanda da Dünya Rekorunun sahibi olan projede, kazıkların inşa edildiği derinlik ise tam 82 metre uzunluğunda.