Konut Haberleri
11 Ağu 2017 15:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

Riva arazisi satılamadı!

Özelleştirme İdaresi'nin ihaleye çıkardığı 35 dönümlük arazi satılamadı. Anadolu Terminal Hizmetleri ve SBK Holding'in verdiği teklifler belirlenen değerin altında kaldı.

Riva arazisi satılamadı!
Özelleştirme İdaresi'nin Beykoz Riva'da satışa çıkardığı 35 dönüm arazi için yeterli teklif gelmedi.

İhaleye 2 firma teklif verdi

İhaleye çıkan arazi için Metro Holding şirketi Anadolu Terminal Hizmetleri A.Ş ve SBK Holding A.Ş teklif verdi. İhalenin başlamasından kısa süre sonra ÖİB’nin arazi için yaptırdığı kıymet taktiri rakamı açıklandı. Buna göre söz konusu arazi için belirlenen değer 71 milyon TL.

71 milyon TL’nin altında kaldı

Bu açıklamadan sonra sıra iki firmanın sundukları kapalı zarfların açılmasına geldi. Açılan zaflarda, her iki firmanın verdiği teklifin de 71 milyon TL’nin altında olduğu anlaşıldı.

SBK Holding’in teklifi Anadolu Terminal’in verdiği teklifin üstünde bir rakamdı. Ancak her iki teklif de 71 milyon TL’nin altında kaldığından ihale teknik olarak sona erdi.

Arazide 186 odalı otel var

Riva’daki arazi 2 parselden oluşuyor. Parsellerden biri 17 bin 687 metrekare diğeri ise 16 bin 625 metrekare. İhaleye konu arazi üzerinde 186 odalı bir otel bulunuyor. Söz konusu oteli 2009 yılından bu yana Metro Holding’e bağlı bir şirket işletiyor. Otel, Metro’dan önce de Milli Takım’a hizmet vermişti.