Ulaşım
02 Ağu 2013 12:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:32

Reşitpaşa - Kuruçeşme arası 1 saatten 1 dakikaya indi

Avcılar'ın iki yakasını birbirine bağlayan Reşitpaşa - Kuruçeşme alt geçidi hizmete girdi

Reşitpaşa - Kuruçeşme arası 1 saatten 1 dakikaya indi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs ve yan yol çalışmalarının ardından, Avcılar merkezindeki trafiği rahatlatacak önemli bir projeyi daha tamamladı.
Avcılar'ı ikiye ayıran E-5'in altına yapılan alt geçitle, Reşitpaşa - Kuruçeşme arasında yaya ve araç geçişi 1 saatten 1 dakikaya inmiş oldu. Yıllarca Avcılar halkının en büyük sorunu haline gelen ilçe merkezindeki trafik Reşitpaşa - Kuruçeşme alt geçidi ile rahatlamış oldu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hakan Şükür ve Tülay Kaynarca ve AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Bayram Şenocak tarafından Reşitpaşa -Kuruçeşme alt geçidinin açılışı yapıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Bayram Şenocak: ''Göreve geldiğimiz günden itibaren ısrarla üzerinde durduğumuz, Avcıların adeta kanayan yarası haline gelmiş olan trafik ve geçit sorunu nihayet sonlandırıldı.Halkımıza söz verdiğimiz gibi Merkez Mahallesi Reşitpaşa Caddesi ile Gümüşpala Mahallesi Kuruçeşme Caddelerini D-100 Karayolu altından birbirine bağlayan alt geçit projemiz bitirildi ve hizmete geçti. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan, Ambarlı ve Sahil yolu göl tarafıkavşakları ile birlikte, Avcılar'ın trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan, Reşitpaşa-Kuruçeşme alt geçidi, hem araç yoğunluğunu tek bir noktadan farklıtali yollara dağıtarak azaltacak, hem de Avcıların iki yakasında bulunan Merkez, Denizköşkler ve Gümüşpala Mahallelerini birbirine bağlayacak. Bunun ötesinde; bundan bir süre öncesine kadar Merkez mahallemizden, göl tarafına aracımızla geçmek yer yer 1 saati buluyordu. Bu projemizle birlikte bu 1 saatlik yolu, 1 dakikaya indirmiş olduk. Avcılar'ın iki yakasını bir araya getirdiğimiz, hayati önem taşıyan bu projeyi faaliyete geçiren başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Kadir Topbaş'a, desteklerini bizden hiç esirgemeyen AK Parti İstanbul İl Başkanımız Aziz Babuşcu'ya ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Ergün Turan'a teşekkür ediyoruz'' şeklinde konuştu.
 
Sabah