Konut Haberleri
26 Eki 2020 08:07 Son Güncelleme: 26 Eki 2020 08:24

Rejim baskısı Suudiler Türkiye'deki gayrimenkullerini satışa çıkardı

Suudiler rejim baskısı nedeniyle Türkiye'de gayrımenkullerini satışa çıkardı. Türkiye ile yaşanan gerilim nedeniyle Suud rejimi vatandaşlarına Türkiye'deki mallarını sattırıyor.

Rejim baskısı Suudiler Türkiye'deki gayrimenkullerini satışa çıkardı

Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki gerilim Suudi vatandaşların Türkiye'deki gayrımenkullerini sudan ucuza satmasına neden oldu. Suudiler ellerindeki gayrımenkulleri satma telaşına düştü.

Suud rejimi vatandaşlarına Türkiye'deki gayrımenkullerini satmaları yönünde baskı yapınca, Türk yatırımcısı için de bir fırsat oluştu. Düşük fiyattan satışa çıkarılan gayrımenkuller, yatırım yapmak isteyenler için fırsata dönüştü.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 2018 yılında gerçekleşen Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrasında Suudiler'in Türkiye'deki yatırımlarını satmaları için kendi ülke yönetimleri tarafından yapılan baskı ve tehditler sürüyor.

Suud rejiminin vatandaşlarına Türkiye'de yatırım yapmaları durumunda yaptırım uygulayacaklarını bildirmesi sonrasında çok sayıda Suudi yatırımcı, Türkiye'deki gayrimenkullerini satışa çıkardı.

Türkiye'den bir an önce çıkmak isteyen Suudi yatırımcılar, gayrimenkullerini gerçek bedellerinin altında satmaya çalışıyor.

Suudiler'in çok sayıda yatırımlarının bulunduğu yerlerin başında gelen Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde son günlerde yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Çok sayıda trilyonluk villa düşük bedellerle satışa çıkarıldı. Kartepe Maşukiye ve Sapanca'da bulunan çok sayıda villanın düşük bedelle satışa sunulmasını değerlendiren emlakçılar ise oluşturulmak istenen kriz girişiminin yatırımcılar için fırsata dönüşeceğini söyledi.