Gündem
18 Tem 2014 14:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:31

Ramazan Bayramı'nda oteller full!

Ramazan ayını neredeyse boş geçiren otelciler, bayram rezervasyonlarının erkenden başlaması ve bazı bölgelerde yüzde 70 doluluk oranına ulaşılması ile derin bir nefes aldı

Ramazan Bayramı'nda oteller full!
Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri dışında seyretmesi ve Ramazan sebebiyle sezon başında istedikleri doluluk oranını yakalayamayan turizmciler Şeker Bayramı’ndan umutlu. Bayram rezervasyonları Bodrum, Marmaris, Fethiye, Dalyan ve Datça’da şimdiden yüzde 70 seviyesine ulaşmış durumda.

Konu hakkında açıklama yapan Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, “Bölgenin ateş çemberine dönmesi, dünyadaki ekonomik kriz, Dünya Kupası gibi dış; LYS, ramazan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri gibi iç etkenler nedeniyle tesislerimiz boştu. Ancak nitelikli ve sahil bandındaki tesislerde yer bulmak zorlaşmaya başladı. Bayrama kadar tamamının dolmasını bekliyoruz” dedi.

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt ise  “Bodrum’un durumu öteki destinasyonlara göre farklı. Biz sezona yüzde 60’larla başladık. Yıldızlı tesislerimizin doluluğu geçen yılın gerisinde değil. Sınavlar bitti yerliler de geldi. Şu anda yüzde 70-80’lerdeyiz. Bayramda her yer dolu. Sonra ağustos, eylül bereketi yaşarız” diye konuştu.