Konut Haberleri
14 Ara 2015 17:14 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:54

Putin'den Türk inşaat firmasına veto!

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan gerilim bir projeden daha Türklerin çıkarılmasına sebep oldu. Luzhniki Stadı'nın inşaatını yürüten Türk firma, Putin tarafından veto edildi.

Putin'den Türk inşaat firmasına veto!
2018'de FIFA Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya olacak. Dünya Kupası'nın hem açılış hem de final maçlarında misafir ülkeleri ağırlayacaktı. Ruslar, ülkedeki dev stadın inşaatı için bir Türk firması ile anlaşmıştı.

Projede Türkler olmayacak

İki ülke arasında son dönemde gerilen ilişkiler, stat inşaatına da yansıdı. Rusya'nın inşaat departmanının başındaki isim olan Andrey Bochkarev, Moskova'daki dev projeyi artık Türklerin yürütmeyeceğini açıkladı. Moskova'nın aldığı karar uyarınca Türk müteahhit ve inşaatçılarıyla çalışılmayacağı duyuruldu.

2016 sonlarında bitmesi bekleniyordu

Bochkarev, "Türk şirketlerinin iştiraki olmadan diğer şekilde faaliyetlerimizi yürütmeye çalışacağız" diye konuştu. İnşaatı 2014'te başlayan milyarlarca dolarlık projede inşaatın 2016 yılı sonlarına doğru bitirilmesi öngörülüyordu.

Veto Putin'den geldi

Daha önce futbol takımlarını Antalya'da kamp yapmamasını isteyen Putin, bu kez de 2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Rusya'nın yeni yapılan statlarının inşaatı için Türkleri veto etti.