Güncel
06 Şub 2021 10:31 Son Güncelleme: 06 Şub 2021 10:55

PTT gayrimülkleri ihaleyle satışa çıktı! Hangi şehirde ve ihale detayları neler

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ve Konya'da PTT lojman satışı yapılacak. Marmaris'teki satışları Marmaris Milli Emlak Müdürlüğü, Konya'dakileri ise Konya PTT Başmüdürlüğü gerçekleştirecek.

PTT gayrimülkleri ihaleyle satışa çıktı! Hangi şehirde ve ihale detayları neler

PTT Genel Müdürlüğü'ne ait olan taşınmazlar ihaleyle satılacağı duyuruldu. Öncelikli satış hakkına göre yapılacak satışlara dair detaylar ve satışa çıkarılan konutlar için belirlenen muhammen bedeller ilan edildi.

Şubat 2021 dönemi satılık PTT lojman ilanları konut satın almak isteyenlerin dikkatini çekti. PTT iki farklı şehirde yer alan ve kendisine ait olan kamu konutları ile işyeri için satış ilanı yayımladı. 

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yer alan 2 adet kamu konutu ile arazi satışı ilan edildi. Bununla birlikte Konya'nın Taşkent ilçesinde yer alan PTT'ye ait daire ve işyerleri ihaleyle satılacağı duyuruldu. Marmaris'teki ihale 17 Şubat tarihinde, Konya'daki ihale ise 24 Şubat'ta yapılacak. 

SATIŞI YAPILACAK OLAN GAYRİMENKULLER

PTT Muğla'nın Marmaris ilçesinde İçmeler Mahallesinde yer alan kamu konutlarını satacak. PTT genel Müdürlğüne ait olan bu daireler öncelikli satış hakkı kapsamında ilana çıkarılacak. Eğer konutun içerisinde yer alan personeller konutu almak isterlerse öncelik hakkı onların olacak. Ancak ilgili personeller konutu almak istemezlerse satış herkese açık yapılacak. Bunun dışında kurum bir de arazi satışı gerçekleştirecek. 

Marmaris İçmeler'de 81 metrekarelik daire için tahmini satış bedeli 525 bin TL olarak açıklandı. İçmeler'deki 93 metrekare büyüklüğündeki dairenin tahmini satış bedeli ise 600 bin TL olarak duyuruldu. 

PTT'nin Marmaris'teki diğer gayrimenkul satış ise arsa hüviyetinde. Osmaniye Mahallesi Belen (Çukur) Mevkiindeki 480,31 metrekare yüzölçümündeki arsanın tahmini satış bedeli 96 bin 062 TL olarak belirlendi. 

PTT Genel Müdürlüğü'nün Konya ili Taşken İlçesi Şıhlar Mahallesinde yer alan gayrimenkulleri de satışa çıkarılacak. Kurum yayımladığı duyurusunda "İli, İlçesi, Mahalle, Ada, Parsel, Yüzölçümü, muhammen bedeli ile geçici teminat bedeli yukarıda yazılı olan taşınmazların kapalı teklif açık artırma usulü ile satışı yapılacaktır." bilgisini verdi. 

İHALELERE BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu ihaleler için başvuru işlemleri iki aşamada tamamlanacak. Birinci aşama da vatandaşlar ihale şartnamesinde yer alan başvuru evraklarını toplayacaklar, ikinci aşamada ise muhamen bedele göre geçici teminat bedelini ödeyecekler. Daha sonra geçici teminat bedeli makbuzu ve diğer evraklarla kurumlara bizzat başvuruda bulunacaklar. 

İhalelere ilişkin şartnameler ve diğer bilgiler mesai saatleri içinde Marmaris Milli Emlak Müdürlüğü ve Konya PTT Başmüdürlüğü / Yapı ve Teknoloji Müdürlüğünden görülebilecek.