Konut Haberleri
22 Haz 2017 15:34 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:15

Piyalepaşa kurtuluş arıyor!

Bölge halkını ayağa kaldıran bir dönüşüme imza atan Polat Holding, Piyalepaşa İstanbul'da satış şoku yaşıyor.

Piyalepaşa kurtuluş arıyor!
 
İSTANBUL keşmekeşi tüm dünyanın malumudur. Ama Megakent İstanbul’da bazı semtler vardır ki genelde asayiş haberleriyle adını duyurur. Hatta bazen sadece adı yeter… Tıpkı Hacıhüsrev gibi… Yıllar boyu uyuşturucu, yaralama, cinayet gibi birçok adli olaya adı karışan Hacıhüsrev, son birkaç yıldır da sorunlu bir kentsel dönüşümle gündemden düşmüyor.

LOKASYONU PROJEYİ KURTARAMADI
Bölgede inşa edilen Piyalepaşa İstanbul projesi Kasım 2015 itibariyle satışa sunuldu. Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından inşa edilen Piyalepaşa İstanbul projesi esasen bakıldığında İstanbul'un en iyi lokasyonlarından birinde yer alıyor. Ancak proje, maalesef lokasyonla satılmıyor.

PATRON AĞZINDAN SATIŞ RAKAMLARI
Geçtiğimiz aylarda Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat'ın bizzat verdiği rakamlar, projenin durumunu gözler önüne serdi. Projede satışa çıkan 400 konuttan 2,5 yılda sadece 250’si alıcı buldu. Adnan Polat yaptığı basın toplantısında rakamlara ilişkin şu ifadeleri kullandı: Burası 3 etaptan oluşuyor. İlk etapta biz 400 konutu satışa çıkarmıştık. O 400 konuttan 250 konutun satışını bitirdik.

REKLAM ADINA HER YOLU DENİYOR
Hal böyle olunca Polat Holding de önce internet siteleri ardından gazete ve televizyon reklamları ile Hacıhüsrev’i ve olaylı kentsel dönüşümü kapatmaya çalıştı. Şirket çakılan satışlara çare bulabilmek adına emlak fuarlarını mesken tuttu, yabancı yatırımcıya kendi göstermek için her yolu denedi.  Konut satışının tarihi rekor kırdığı bir dönemde bile yabancı yatırımcıyı tavlayamayan Polat Gayrimenkul şimdilerde ise indirim sitelerinden medet ummaya başladı. 

SON NUMARA İNDİRİM SİTELERİ
ZUBİZU ile anlaşma yapan firma, kendilerine kayıtlı olsun olmasın, vatandaşın cep telefonuna proje SMS’i gönderiyor. Özel ödeme seçeneklerinin paylaşıldığı mesaj doğrudan Piyalepaşa İstanbul adı ve logosunu taşıyor.