Sektörel
30 Ara 2012 11:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:15

Parseli birleştir kâr et!

Sektör temsilcileri ve belediye başkanları sağlıklı bir dönüşüm için mecbur olmadıkça imar artışına izin verilmemesini savundu.

Parseli birleştir kâr et!

Son dönemde üzerinde sıkça konuşulan kentsel dönüşüme farklı bir bakış açısı getiren Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) Başkanı Neşecan Çekici, dönüşümün imar artışlarına feda edilmemesi gerektiğini söyledi.

Çekici'ye, belediye başkanları ve müteahhitler de destek verdi. Sektör temsilcileri ve belediye başkanları sağlıklı bir dönüşüm için araştırmaların iyi yapılması gerektiğini ve mecbur olmadıkça imar artışına izin verilmemesini savundu.

Dönüşümde imar artışı yerine toplulaştırma ve kamusal mekan bonusları olması gerektiğine dikkat çeken Çekici, dünyadaki dönüşüm örneklerine baktıklarında dönüşümün imar artışlarıyla gerçekleşmediğini gördüklerini söyledi. Çekici, parsellerin birleştirilerek imarın artırılmasının ve kamusal mekan bonuslarının kabul edilebilir olduğunu aktardı. Fikirtepe gibi imar artışlarının ise sistemi kilitleyeceğine vurgu yapıldı.  
 

BUGÜN